Finewoven slijtage

Reacties voor: FineWoven is rotzooi, vindt meerderheid van gebruikers

Het wordt spannend of Apple de FineWoven-cases dit jaar nog gaat aanbieden voor de komende iPhone 16-serie. Na vijf maanden gebruik zien de hoesjes er zwaar versleten uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik heb een FineWoven hoesje bij mijn iPhone 15 Pro en hier ziet het er na twee maanden gebruik nog heel erg goed uit. Ik moet er wél bij zeggen dat het de donkere versie is waarbij je waarschijnlijk wel wat minder gebruikerssporen op ziet.
    Ik vind het op dit moment (we zullen binnen een jaar nog wel eens zien hoe het er dan uitziet) zelfs een steviger hoesje dan de siliconen hoesjes die ik vroeger had. Die waren sneller kapot en daar hoorde ik echt niemand over klagen.

    Reageer op Kaas

    • Origineel geplaatst door Kaas

      …dan de siliconen hoesjes die ik vroeger had. Die waren sneller kapot en daar hoorde ik echt niemand over klagen.

      Nou, ik heb toch regelmatig hierover geklaagd (in reviews, in onze podcast) en ik hoor van mede-siliconengebruikers ook dat hij na een jaar echt helemaal ‘op’ is. Er brokkelen altijd stukjes af. Ik ben nu overgestapt op goedkopere kunststof cases.

      Ik heb overigens wel een FineWoven-case die er nog prima uitziet, maar dat komt omdat ik hem maar weinig gebruik. Als ik een weekendje weg ga en weet dat ik het toestel vaak in de hand ga hebben (foto’s maken, dingen opzoeken), ruil ik ‘m voor vertrek altijd om voor een kunststof case.

      Reageer op Gonny van der Zwaag | iCulture.nl

  2. Wat een arrogante houding van Apple!
    Dit is toch minachtend naar je klanten.
    Ik zou het hoog spelen als ik zo’n hoesje had gekocht voor €59. Sowieso onnodig om zoveel te betalen voor een stukje plastic.

    Bevestigd voor mij dat Ali Express zo gek niet is. Daar hebben ze nog wel de lederen versie! 😅😂🤣

    Reageer op Mike

  3. Mijn donkere finewoven hoesje ziet er nog steeds heel goed uit na 4 maanden. Wellicht dat sommige mensen wat zuiniger zijn op hun spullen dan anderen?

    Reageer op Ron

    • Heb de leren MagSafe Wallet, en de FineWoven.
      De leren ziet er nog goed uit, maar de FindWoven ziet er niet meer uit, altijd netjes en zorgvuldig gebruikt, en toch ziet het niet meer uit. Plus het feit dat leer lekkerder voelt.

      Reageer op Jan

  4. Beetje raar verhaal, hoewel ik nog wel wil geloven dat dit materiaal wat vlekkeriger kan zijn. Maar het prachtige moerbeikleurige hoesje voor mijn iPhone 15 plus ziet er na een klein half jaar nog mooi uit. En wat de prijs betreft: ik zie dat deze hoesjes van Apple op bol.com (ik zeg het niet graag) voor veel minder te koop zijn.

    Reageer op Roderik Oranje

  5. Heb een finewoven bij mijn iPhone gekocht toen hij net uit kwam en begon na 3 weken te delamineren.
    Een uur aan de lijn gehangen en veel foto’s gestuurd.
    Maar ze geven geen geen garantie op accessoires.
    Heb dan een Otterbox gekocht en deze ziet er na 4 maanden nog als nieuw uit.

    Reageer op Jef

  6. Mee eens rotzooi
    Spigen hou ik het bij

    Reageer op Danny

  7. Helaas vind ik ook dat de kwaliteit van FineWoven minder is dan de leren hoesjes van voorheen. Heb zelf een donkerblauwe en die vertoond na 5 maanden al diverse slijtplekken op de achterkant. Ben altijd netjes en zuinig op mijn apparatuur en toebehoren. Ga binnenkort dan ook een ander hoesje bestellen van leer. Voor mij geen FijnWoven meer.

    Reageer op hans

  8. Ik heb een zwart finewoven hoesje voor mijn iPhone 15 Pro Max. Ik heb het sinds de lancering van de telefoon tot nu als enige hoesje gebruikt, op een heel zorgvuldige manier. Er is op zich niet veel slijtage, maar het zwart op de achterkant vertoont wittere plekken. Het is gewoon dure rommel, eigenlijk een schande voor een merk dat zich zo fel premium profileert. Ik gebruik nu een kunststofcase van Uniq, wat een verademing. Ik denk niet dat ik bij een upgrade van mijn iPhone nog Apple-hoesjes zal overwegen, direct de third party opties bekijken.

    Reageer op Mike

  9. Diverse cases gehad.

    Maar Nudient case is serieus maatwerk (ligt ontzettend prettig in hand) en duurzaam. Hele fijne case die ik iedereen kan aanraden! 🙂

    Reageer op L8

  10. Totaal geen problemen mee
    Misschien zegt het meer hoe je er mee om gaat

    Reageer op Michel

  11. Geen Apple hoesjes meer voor mij. Ik vond ze dit jaar erg duur en overpriced. Ze bieden ook relatief slechte (val)bescherming en hebben niet echt iets unieks qua design. En nu dit over de slijtage …

    Ik heb hiervoor een nomad case gehad. Die zag er nog heel goed uit na 2 jaar (bijna geen gebruikssporen). En nu weer een nomad case. Ziet er heel minimalistisch uit maar wel betere bescherming en slijt nauwelijks. En ook niet onbelangrijk: het hoesje ziet er erg mooi en minimalistisch uit. De bescherming zit vooral aan de binnenkant.

    Misschien kan iCulture bij de volgende iPhone launch een overzicht maken van third party hoesjes om mensen te helpen kiezen. Sowieso wat algemene dingen om mensen te helpen kiezen (hard plastic beschermt minder goed, doorzichtige hoesjes kunnen geel worden, magsafe etc.)

    Reageer op Erik-jan

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.