Filmtrailers downloaden niet langer mogelijk op Apple’s filmsite

Vanaf deze maand is het niet langer mogelijk om filmtrailers te downloaden via de Apple-site trailers.apple.com. Je kunt de video’s alleen nog maar streamen. Apple heeft een aparte website met filmtrailers, waar je promofilmpjes van de nieuwste films kunt bekijken. Voorheen kon je deze video’s streamen in een resolutie van 480p en 720p. Downloaden was […]

trailersafterVanaf deze maand is het niet langer mogelijk om filmtrailers te downloaden via de Apple-site trailers.apple.com. Je kunt de video’s alleen nog maar streamen. Apple heeft een aparte website met filmtrailers, waar je promofilmpjes van de nieuwste films kunt bekijken. Voorheen kon je deze video’s streamen in een resolutie van 480p en 720p. Downloaden was mogelijk in 480p, 720p, and 1080p. Die downloadmogelijkheid is nu volledig weggehaald.

Misschien heeft Apple dit besloten omdat externe partijen de filmtrailers gebruikten om commercieel te exploiteren. Trailers die vóór 22 mei zijn toegevoegd bevatten nog wel een downloadknop, dus het lijkt een gefaseerde operatie.

De optie is verdwenen bij films met meerdere trailers, waarbij er na 22 mei nog een extra trailer is toegevoegd. Daardoor zijn bij Monsters University geen trailers meer te downloaden (de uploaddata van de trailers waren 20 juni 2012, 8 maart, 20 mei en 22 mei). Bij de Disney-film Planes zijn alle downloadopties nog aanwezig, ook in een resolutie van 1080p. Daar zijn de trailers op 15 maart, 4 april en 17 mei toegevoegd (dus niet na 22 mei).

Voorheen zag het menu er zo uit:

trailersbefore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2013, 11:34
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen film, itunes, trailers

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.