iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Goal Tube, Live Score Tennis, Bondsy en meer

Deze week in App Gemist de veelbelovende Marktplaats voor vrienden-app Bondsy, livestanden voor tennis volgen en goalvideo's op voor de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bondsy sociale variant op MarktplaatsIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onder andere de veelbelovende Marktplaats voor vrienden-app Bondsy, een goede Philips Hue-app van Nederlandse komaf, films beoordelen met Popcorn, een app om allerlei samenvattingsvideo’s van voetbalwedstrijden te bekijken en nog veel meer.

AG Popcorn iPhonePopcorn – In plaats van je te bombarderen met allerlei gedetailleerde informatie over films, pakt Popcorn – Rate Movies het kleiner aan. Met de app kun je snel een leuke film ontdekken en deze bij je profiel plaatsen. Kijk wat je Facebook-vrienden aanraden en zet de aanbevelingen in een lijstje zodat je nooit zonder filmtips zit. Heb je net een film bekeken en wil je jouw mening delen met de wereld, dan biedt de Quick Rate-functie uitkomst.
Downloaden: Popcorn – Rate Movies (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Bamboo Loop iPhoneBamboo Loop – Wacom bracht tot nu toe vooral tekentablets en andere randapparatuur uit. Maar sinds de iPhone en iPad ook prima geschikt blijken om te tekenen, probeert Wacom ook daar voet aan de grond te krijgen. Vooral met styli, maar ook met apps. De nieuwste aanwinst is Bamboo Loop, een app waarmee je gratis digitale fotokaarten kunt maken. Tegelijk is het ook een berichtenapp, want je kunt een bericht toevoegen en de kaart weer terugsturen. Met een Wacom-stylus (een goedkoop pennetje van Kruidvat mag ook) schrijf je er een persoonlijke boodschap op.
Downloaden: Bamboo Loop (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Bright.nl iPhoneBright.nl – Het Nederlandse tech-lifestyle blad en weblog Bright.nl heeft een nieuwe app voor de iPhone en iPad uitgebracht. Het gaat om een nieuw in de App Store verschenen applicatie die de vorige applicatie vervangt, en daarom ook al boven versienummer 4.0 uitsteekt. De nieuwe toepassing gemaakt door 24/7World.net en ontworpen door Studio Lowman oogt een stuk moderner dan voorheen, met veel gebruik van de kleuren wit en lichtgrijs. In een schuifmenu aan de linkerkant, benader je bekende categorieën als de Uitpakparty, Uitlegparty, video’s en Eye Candy.
Downloaden: Bright.nl (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG SerialPlus iPhoneSerial+ – De iPhone aanwenden als backup van gekochte producten, garanties en serienummers. Het is geen uitgebreide tak van sport in de App Store, maar er zijn wel wat applicaties die zich erop richten. Serial+ is de nieuwste speler in de markt. De applicatie is een opslagplaats voor de garanties op producten en software die je hebt gekocht. Je bewaart er serienummers, de houdbaarheidsdatum van de garantie, informatie over een eventuele verlengde garantie en het mailadres waarmee je je bij software hebt aangemeld.
Downloaden: Serial+ (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

AG myQuests Pro iPhonemyQuests – In de overvolle categorie van takenapps moet een app wel iets te bieden hebben om nog op enige aandacht te rekenen. Dat is myQuests ondanks de wat generieke naam goed gelukt. Door de simpele, schone interface met handige sleep- en trekbewegingen van Clear na te doen en deze uit te breiden met effectieve sorteerfuncties is het vooral bedoeld voor de gebruiker die iets meer informatie wil opslaan en raadplegen.
Downloaden: myQuests Pro (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Photam iPhonePhotam – Instagram-gebruikers van het eerste uur zal het nog wel een belletje doen rinkelen: het kleurenfilter Gotham. Nooit te beroerd om zelfs de meest zomerse foto te onderdompelen in een stemmig zwart uiterlijk. Hij verdween destijds onder enig protest van de gebruikers uit de applicatie, maar daar is nu een antwoord op geformuleerd. De gratis iPhone-app Photam draait speciaal om ‘the missing filter’ en maakt je vierkant uitgesneden foto alsnog zwart met een dikke rand er omheen.
Downloaden: Photam (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Goal Tube iPhoneGoal Tube – Wat, heeft Van Persie weer een wonderschone goal gemaakt? En hoe zag die bal van Kostic op Kirm eruit die de voorsprong van FC Groningen inluidde op Twente? De iPhone-app Goal Tube is op een dubieus moment uitgebracht zo aan het einde van elke Europese competitie, maar biedt hulp bij dat soort vragen. De applicatie plukt allerlei samenvattingsvideo’s van voetbalcompetities over de hele wereld van YouTube, inclusief die van de Nederlandse Eredivisie en Belgische Jupiler League.
Downloaden: Goal Tube (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

AG Kringloopwinkel iPhoneKringloopwinkel – Door de recessie hebben de kringloopwinkels het nog steeds erg druk. Koopjesjagen is niet alleen meer voor de consument met de kleine beurs. Er zijn inmiddels meer dan 500 van deze winkels in Nederland. De makers van de Kringloopwinkel-app willen in hun app een overzicht bieden van alle vestigingen, zodat je overal snel op zoek kunt naar koopjes. Vooral handig als je in een andere stad bent en je graag tussen tweedehands bankstellen, stereotorens en kleding snuffelt.
Downloaden: Kringloopwinkel (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG PhotosPro iPhonePhotosPro – Je kan de foto’s in het standaard fotoalbum op je iPhone of iPad sorteren op de plaats waar ze zijn genomen. Maar daar houdt het op. Als je snel een beroep wilt doen op specifieke foto’s, kom je al snel uit bij een andere app. PhotosPro zou uitkomst kunnen bieden. De applicatie giet je foto’s in een soepele witte layout, waarna je ze kan sorteren op verschillende manieren. Zo kan je snel alle foto’s, video’s of screenshots selecteren die in je fotoalbum staan.
Downloaden: PhotosPro (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG WordEver iPhoneWordEver – Minimalistische tekstverwerkers voor de iPhone zijn er genoeg: iPhone-applicaties zoals iA Writer bieden al lange tijd enkel het tekstvak en het toetsenbord, zodat jij je als schrijver helemaal op je stukje kan richten. WordEver is nog zo’n app, maar met één bijzonder verschil: de applicatie maakt niet gebruik van Apple’s geïntegreerde iOS-toetsenbord, maar heeft een totaal eigen keyboard tot zijn beschikking. Hierin zitten een paar handige trucs voor bij het typen verborgen.
Downloaden: WordEver (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG QuickHue Philips Hue iPhoneQuickHue – De Nederlander Michael Teeuw heeft een app uitgebracht voor de Philips Hue-lampen. QuickHue is één van de eerste apps (en misschien wel de eerste) die gebruik maakt van de officiële Hue SDK. Eerder verschenen er genoeg alternatieve Hue-apps, maar die waren via onofficiële weg gemaakt omdat Philips vrij lang wachtte met het uitbrengen van de Hue SDK. Er is nóg iets bijzonders over QuickHue te vertellen: Michael maakte deze app na het bekijken van de Stanford programmeercursus, die iedereen via iTunes U gratis kan bekijken.
Downloaden: QuickHue (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Tinder iPhoneTinder – ‘Ontdek relevante personen in de buurt van je!’ is de slogan van Tinder, een applicatie die daarmee bijna verhult dat het puur om daten gaat. De dating-app voor de iPhone heeft nu een grappige update gekregen. Je kan niet alleen meer op zoek naar dates voor jezelf, maar kan nu ook twee Facebook-vrienden selecteren en aan elkaar koppelen via de applicatie. Als ze Tinder installeren, kunnen ze zo met elkaar chatten in de app.
Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Bondsy iPhoneBondsy – Je wilt je oude iPhone van de hand doen, maar wil niet met een onbekende afspreken om hem te verkopen. Je hebt geen behoefte meer aan je studieboeken, en wilt ze ruilen voor een boekenbon. De iPhone-app Bondsy laat je producten die je van de hand wil doen verkopen, of ruilen tegen andere producten. Zonder dat je daarvoor de hindernissen van Marktplaats hoeft te nemen: je verbindt de app via Twitter of Facebook en kan zo verkopen en ruilen met vrienden en hun vrienden.
Downloaden: Bondsy (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Live Score Tennis iPhoneLive Score Tennis – De loting voor Roland Garros is nèt bekend gemaakt, dus wat is een beter moment voor een ontwikkelaar om een vernieuwde iPhone-app voor livestanden van tenniswedstrijden bekend te maken? Live Score Tennis voor de iPhone profileert zich momenteel nadrukkelijk rondom het Franse tennistoernooi en biedt op een simpele manier inzicht in de livestanden bij de wedstrijden van vandaag, de uitslagen van vorige dagen en het programma van de aankomende dagen. De applicatie pusht set- en matchstanden zoals voetbalapps het al tijden bij elke voetbalgoal doen.
Downloaden: Live Score Tennis (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Flick. iPhoneFlick. – Publiceerden we eerder deze week nog nog een applijst met 5 handige iPhone-apps om net even wat handiger met je iPhone om te gaan; schrijven we nu over Flick. Dat is een nieuwe handige applicatie die zo in het rijtje past. Met de toepassing kan je eenvoudig foto’s, documenten en contacten uitwisselen tussen allerlei apparaten. De app is er voor de iPhone, iPad, Mac, Windows, Android en zelfs Linux. Je hoeft maar met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden te zijn om bestanden naar elkaar te vegen.
Downloaden: Flick. (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.