F1 2016 Mac racegame

F1 2016: waan je Max Verstappen in deze nieuwe racegame op de Mac

Met F1 2016 waan je je Max Verstappen en speel je de Formule 1-races van 2016 en eerder na. Voor het eerst in drie jaar heeft Codemasters weer een officiële F1-game uitgebracht op de Mac.

Mocht de Grand Prix van China dit weekend in het water vallen, dan heb je in ieder geval iets anders om handen: je waant je Max Verstappen in de nieuw verschenen game F1 2016 (link). Deze Mac-game werd eerder deze week al aangekondigd en is nu in de Mac App Store te vinden. Het is bijna drie jaar geleden dat er een nieuwe F1-game op de Mac verscheen en sindsdien is er een hoop gebeurd.

F1 2016 Mac racegame

F1 2016 op de Mac

Bij het spelen van F1 2016 zul je dan ook meteen het verschil zien met eerdere versies. Deze nieuwe versie is gemaakt met Apple’s Metal-raamwerk en ziet er grafisch beter uit. Het is Codemasters’ officiële spel voor de 2016 FIA Formula One World Championship en bevat een online multiplayer-modus waarmee je het tegen 21 rivalen kunt opnemen op de 21 Grand Prix-circuits. Nadeel van games zoals deze is natuurlijk wel dat je een seizoen achterloopt. Je kunt dus niet het huidige kampioenschap naspelen, maar hebt te maken met de coureurs en de teams van vorig jaar. Gelukkig zat Max Verstappen er vorig jaar al wel in (in 2015 trouwens ook).

F1 2016 op de Mac

De game bevat een verbeterde career-modus die volgens de ontwikkelaars de meest meeslepende is die ze ooit hebben gemaakt. Je kunt aan tien Formule One-seizoenen meedoen en je de kampioen wanen. F1 2016 verscheen eerder al op de iPhone en iPad, dus als je wat tegen de prijs van bijna €50 aan zit te hikken (of gewoon niet het hele weekend thuis achter je Mac wilt zitten), dan kun je ook kiezen voor de mobiele versie. De besturing daarvan is wel iets lastiger dan op de Mac, zeker als je een gamestuurtje gebruikt.

Net zo mistig als in China
In de game kom je alle bekende namen, teams en circuits uit de Formule 1 tegen. Je maakt de spanning vóór de race mee en voelt de adrenaline door je lichaam gieren als de rode lichten doven. Heb je de iOS-versie van F1 2016 (link) al gespeeld, dan zal veel je bekend voorkomen: de auto’s, de circuits en zelfs de manier van navigatie komt overeen. Wel zit er meer content in, waarbij je bijvoorbeeld het weertype kunt kiezen. Met het oog op de races op zondag in Shanghai is het misschien leuk om racen bij dichte mist eens te proberen. In de Mac-versie zitten ook meer moeilijkheidsniveau’s en andere instellingsmogelijkheden die je in de €3,99 kostende iOS-game niet vindt. Logisch, want er is nogal een prijsverschil.

F1 2016 op de Mac

De game is multiplayer. Koop je de game via de Mac App Store, dan kun je racen tegen andere Mac-gebruikers. Op het Steam-platform, waar de game een tientje duurder is, race je ook tegen Windows-gebruikers. Het is maar net wat je voorkeur heeft. De minimum systeemeisen zijn een 2,8GHz Intel Core i5-processor met macOS 10.12.4, 8GB RAM en 2GB NVIDIA 680, AMD R9 280M, Intel Iris 540 of beter. Aanbevolen zijn een 3,3GHz Intel Core i7 processor met macOS 10.12.4, 16GB RAM en 4GB AMD R9 395X of beter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2017, 18:30
Categorie Apps
Onderwerpen formule 1, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.