EyeTV kan tv-opnames naar iPhone en iPod Touch streamen

EyeTV van Elgato krijgt in versie 2.5 een nieuwe functie: via Wi-Fi kun je streaming tv-opnames op je iPhone of iPod Touch bekijken. De software is alleen geschikt voor de Mac.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

EyeTV streaming naar iPhoneAan de spullen van Elgato hebben we al eens eerder aandacht besteed (deel 2 komt nog!). Intussen heeft Elgato alweer iets nieuws: EyeTV zorgt ervoor dat je tv kunt kijken op de Mac, op voorwaarde dat je over een digitale satellietontvanger met usb-aansluiting of een DVB-T stick beschikt. Je kunt ook tv-programma’s opnemen. De nieuwste versie 2.5 van EyeTV heeft iets bijzonders: het bevat een streaming server, waarmee je via WLAN ook je tv-opnames op de iPhone en iPod Touch kunt bekijken.

Het werkt dus via je eigen netwerk, maar als je je IP-adres weet kun je ook op vakantie op je hotelkamer de opnames bekijken die je met EyeTV hebt gemaakt. Je moet dan wel beschikken over een snelle internetverbinding. Om EyeTV te kunnen gebruiken heb je minimaal een PowerMac G4 met 500 MHz processor nodig.

Bij het bekijken van video’s op de telefoon verschijnt in de Safari-browser een voor de iPhone geoptimaliseerde lijst met de inhoud van je videobibliotheek. Je kunt op een videobestand klikken om meer informatie te lezen of het afspelen te starten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 16:11
Categorie Apps
Onderwerpen streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.