Internet Map: de wereld als iPhone-wallpaper

De Internet Map van Chris Harrison kun je ook als wallpaper voor de iPhone gebruiken. Ze laten de knooppunten en de dichtheid van verbindingen in het internetverkeer zien.

Internet MapHet is een beetje stil rond het hacken van firmware 1.1.1 en ook wat algemener iPhone-nieuws betreft gebeurt er niet veel. Macenstein heeft dat opgelost met Six Degrees of Steve Jobs, waarbij je in zes stappen de Apple-baas moet koppelen met een andere persoon. Maar er moet toch ook wel iets te verzinnen zijn, dat met de iPhone te maken heeft? Ja, bijvoorbeeld deze: ben je nog op zoek naar een mooie afbeelding om als wallpaper te gebruiken, dan zijn de Internet Maps van Chris Harrison een idee.

Chris Harrison heeft een verzameling van meerdere Internet Maps gemaakt, die de geografische structuur en verdeling van het internetverkeer tonen. EΓ©n van de visualisaties toont de relatieve dichtheid vande internetaansluitingen, een andere de dichtheid van verbindingen tussen grote steden. Ook kun je de verbindingen tussen Europese en Noordamerikaanse steden zien. De afbeeldingen maken gebruik van data van het Dimes-project. Je ziet dan meteen de digitale kloof tussen de Westerse wereld, waar 70 procent van de inwoners internet gebruikt en de rest van de wereld, waar het percentage beduidend lager ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2007, 12:41
Categorie iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.