Hackers-heldin Erica Sadun geportretteerd

Erica Sadun is dé heldin van de iPhone-hackers, maar weinig mensen weten hoe ze eruit ziet of hebben haar ooit ontmoet. Achter de naam blijkt een 43-jarige moeder van drie kinderen uit Denver schuil te gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Erica SadunDe 17-jarige George Hotz uit New Jersey werd de publiekslieveling, maar sinds hij naar college is vertrokken heeft niemand meer iets van hem gehoord. De echte held van het hackerscircuit is dan ook niet George, maar Erica Sadun. Wie is zij eigenlijk? Foto’s zijn moeilijk te vinden en bekende gadgetbloggers hebben haar nooit ontmoet. Zelfs haar boekuitgever weet niet hoe ze eruit ziet, maar iedereen is wel onder de indruk van haar kennis en kwaliteiten.

In de biografie van Erica’s nieuwste boek omschrijft ze zichzelf als een unrependant geek, die nog nooit een gadget heeft gezien dat ze niet kon gebruiken. Een paar feiten zijn wel bekend: Erica is 43 jaar, is moeder van drie kinderen, woont in Denver en heeft een doctoraat in informatica van Georgia Tech University. Na haar promotie trouwde ze met Alberto, een hoogleraar natuurkunde aan de universiteit van Colorado in Denver.

Intussen heeft ze diverse gratis iPhone-applicaties ontwikkeld, waaronder een voicerecorder, programma’s om muziek en foto’s via e-mail te versturen en een spelletje waarmee je vlinders in een net kunt vangen. Het meest bekend is Erica echter als iPhone-hacker. Ze maakt geen onderdeel uit van het iPhone Dev Team, maar zit in een ander team dat de grafische elementen zoals knoppen, tekst en afbeeldingen voor de gebruikersinterface ontwikkelt.

Erica schreeft meer dan 30 computerboeken en klust nog wat bij voor de onofficiële Apple-weblog TUAW. Ze noemt het een parttime-bezigheid, maar schrijft in een maand meer dan 75 berichten. Thuis hoeft ze niets uit te leggen over haar obsessie: haar biografie op Amazon vermeldt dat ze getrouwd is met een geek husband en haar 7-jarige dochter blijkt even handig met gadgets te zijn. Zelf blijft de celebrity-hacker bescheiden: ze zegt zelf dat haar werk niet zo spannend is als het klinkt. Een foto bij krant- of tijdschriftartikelen weigert ze ook steevast. Toch is het gelukt om een pagina met wat foto’s te vinden, waar ook de hierboven getoonde foto waarop Erica met ketchup zwaait, terug te vinden is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 15:52
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.