Evernote Hello en Evernote Peek stoppen binnenkort

Evernote Peek en Evernote Hello stoppen op 7 februari 2015. Met de apps kon je studeren met flashcards en een adresboek met foto's beheren.

Evernote Hello contact leggen iPhoneEvernote Hello en Evernote Peek. Grote kans dat je er wel eens van hebt gehoord, maar dat je er nu geen gebruik meer van maakt. De twee diensten stoppen vanaf 7 februari 2015, heeft Evernote laten weten. Evernote Hello is een visitekaartjes-app, die in 2011 verscheen. Je kon er allerlei informatie over contactpersonen mee vastleggen – inclusief foto zodat je de naam meteen leerde koppelen aan een gezicht.

Evernote Hello: terug naar Evernote

evernote-hello-nieuwHet idee van Evernote Hello was dat je je telefoon aan de nieuwe contactpersoon overhandigde, zodat hij/zij contactgegevens kon invullen en een foto van zichzelf maken. De gegevens werden ook doorgestuurd naar de gewone Evernote-app. Met Evernote Hello kon je trouwens ook contactmomenten vastleggen, zodat je makkelijk kon bijhouden wanneer je iemand voor de laatste keer had gesproken. Later kreeg Evernote Hello nog een nieuw uiterlijk en een koppeling met LinkedIn. Evernote raadt aan om voortaan de normale Evernote-app gebruiken voor dit soort notities en adresboeken. Inloggen bij Evernote Hello werkt na 7 februari niet meer.

Evernote Peek: verdwijnt ook

evernote peekEvernote Peek heeft een heel andere insteek: dit is een studie-app voor mensen met een iPad. Je kunt vragen invoeren en onder de sluitklep van de iPad gluren om te kijken of jouw antwoord correct is. daar komt ook meteen de naam ‘Peek’ vandaan. Evernote Peek verscheen eveneens in 2011 en kreeg kort daarop gedeelde notitieboeken en geluidshints. Ook volgden in hetzelfde jaar 2011 meer talen en functies om notebooks te organiseren. Maar eigenlijk hield de ontwikkeling daarna op.

Vanaf 7 februari zal ook Evernote Peek niet meer worden ondersteund. De app is al weggehaald uit de App Store. Evernote verwijst gebruikers door naar een app van een bedrijf waarmee ze samenwerken, StudyBlue.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2015, 23:06
Categorie Apps
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.