Evernote Hello en Evernote Food: nieuwe iPhone-apps van Evernote

Evernote Hello en Evernote Food zijn twee nieuwe iPhone-apps van de multiplatform documenten- en notitietool Evernote. Met de ene kan je makkelijk contact opslaan, met de ander sla je foto's van eten op.

Evernote Hello iPhone iPod touchEvernote, een documenten-applicatie die deel uitmaakt van onze 15 onmisbare iPhone-apps, breidt zijn territorium uit een heeft zonet twee gloednieuwe applicaties voor de iPhone uitgebracht. Evernote Hello tracht visitekaartjes overbodig te maken door profielinformatie en foto’s van je contacten op te slaan. Evernote Food is een applicatie waarmee je een dagboek van je eigen eten kan bijhouden.

Evernote Food voedseldagboek iPhoneEvernote Food lijkt een vreemde eend in de bijt, maar valt wel te verklaren. Inmiddels is het originele Evernote zo groot en omvangrijk dat het de beste gratis documenten-app en tekstverwerker op de iPhone is, maar dat was eerst niet zo. Het hoofddoel van Evernote was altijd om overal en wanneer je maar wilt de iPhone erbij te pakken om een notitie te maken. Dat is nu precies wat Evernote Food ambieert, maar dan specifiek op eetgebied. Maak een foto van je eten of van de entourage, bewaar de locatie, geef het een titel, vul de tags in en schrijf een aangehechte notitie, onderschrift en ziedaar: je hebt een pagina gemaakt in iets wat een soort fotoboek voor eten wordt. De aantekeningen en mini-documenten die je maakt, kan je delen op Twitter, Facebook en per e-mail. Alles wordt bovendien gesynchroniseerd met de originele Evernote-app. Onder elk item erin staan bovendien gerelateerde notities, bijvoorbeeld afkomstig van…

Evernote Hello met wie ben jeEvernote Hello. Dat is de naam van de andere nieuwe applicatie van Evernote die ervoor moet zorgen dat je de naam en het gezicht van een zojuist ontmoet persoon niet meer vergeet. Het idee is dat je je telefoon met Evernote Hello actief even uitleent aan een zakenrelatie. Die kan dan snel en overzichtelijk zijn of haar naam, e-mailadres, telefoonnummer en Twitter-accountnaam erin zetten. Met de fotoknop wordt daarna de front-facing camera van de iPhone 4 en iPhone 4S geactiveerd en worden er snel vier portretten geschoten. De contactpersoon hoeft zo niet uitgebreid en beschaamd te portretteren voor de telefoon en jij hebt een foto en een beeld van hoe iemand er ook alweer uitziet. Ook de contactpersonen van Evernote Hello worden opgeslagen als notitie in het originele Evernote, waardoor het in die app bijna noodzakelijk wordt goed tags en categorieën bij te houden. Alleen zo loopt niet alles door elkaar.

Evernote Hello is echter niet alleen voor het onthouden van contacten. Het legt zich ook toe op het vastleggen van zakelijke ontmoetingen en gebeurtenissen. Dat doet het desgewenst in samenwerking met je iPhone-agenda. Op basis van de afspraken in de agenda kan je in Hello meteen notities en contactpersonen toevoegen aan een afspraak. Nadien blijven die gegevens aan elkaar verbonden. Als je herinneringen terugkijkt door op je eigen profiel te drukken in het hoofdmenu, zie je wanneer het was en wie erbij was. En als je op een contactpersoon drukt, tref je daaronder bijbehorende notities en agenda-afspraken.

In de ideale situatie voor beide apps ga je met een nieuwe businesspartner naar een koffietentje dat zo leuk is, dat je het wilt onthouden. Eerst leen je je iPhone uit en voert de ander diens gegevens in op Evernote Hello. Die koppelt op zijn beurt de gegevens aan je agendapunt dat je had staan voor deze kop koffie. Voorts leg je het tentje vast met Evernote Food. De applicaties weten dat de documenten ongeveer op hetzelfde moment zijn gemaakt en zullen immer naar elkaar verwijzen als relevant document.

Beide nieuwe applicaties zien er ontzettend verzorgd uit, met een sjieke donkergrijs-getinte uitstraling en fraaie lettertypes. Hun voornaamste functie lijkt echter te zijn om klanten intensiever gebruik te laten maken van de hoofdapp Evernote. Omdat Evernote meteen online synchroniseert met de website en een app op de pc en Mac, heb je zo nog meer gegevens altijd binnen handbereik. In het geval van Evernote Food mag je zelf bepalen hoe nuttig dat is.

Downloaden:

De nieuwe apps van Evernote baren veel opzien. De servers lijken op dit moment gebukt te gaan onder de belangstelling die er voor de applicaties is. Inloggen en synchroniseren gaat mogelijk niet vlekkeloos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2011, 17:49
Categorieën Lifestyle, Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen contacten, evernote, google documenten, notities, restaurant, voeding, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.