Reacties voor: Game Over voor Fortnite: Apple verwijdert developer account van Epic Games

Fortnite niet meer te downloaden
Het is afgelopen met Fortnite op iPhone en andere Apple-platformen. Apple heeft het ontwikkelaarsaccount van Epic Games verwijderd. Daardoor zijn Fortnite, Infinity Blade en andere games niet meer te downloaden. De Unreal Engine blijft echter gewoon beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. het enige wat ze geïnteresseerd zoals Apple en de spel ontwikkelaars zijn geld en niet om het spel zelf.

    de spellen worden tegenwoordig zo gemaakt dat je echt geld in moet investeren en het is tegenwoordig ook geen pay2win.

    krijg we dan ons geld dan ook terug van Apple tenslotte hebben wij ook geïnvesteerd in de spel want op deze manier zijn wij als
    gebruikers en consumenten wel in de steek gelaten door Apple en de spel ontwikkelaars?

  2. Gewoon overgaan op een adroid toestel 😉

  3. Als je fortnite op je telefoon hebt staan kan je gewoon nog spelen, dus overal waarvoor je hebt betaald kan je nog gebruiken.

  4. Wel vreemd dat wanneer je Infinity Blade gekocht hebt het spel niet meer kan downloaden op een nieuwe iPhone. Zijn genoeg mensen die infinity blade hebben gekocht en dit nog steeds spelen het is niet hun fout dat Apple en epic een rechtszaak hebben lopen met deze actie raak je allen de gebruikers epic en Apple verdienden alle bij sowieso niks meer met infinity blade.

  5. Origineel geplaatst door mannolito

    krijg we dan ons geld dan ook terug van Apple tenslotte hebben wij ook geïnvesteerd in de spel want op deze manier zijn wij als

    gebruikers en consumenten wel in de steek gelaten door Apple en de spel ontwikkelaars?

    Ik speelde het wel play2win, maar als je werkelijk Vbucks hebt gekocht, zou ik het terug claimen bij Apple. Als velen dat doen wordt het een duur geintje voor Apple en komt Fortnite misschien wel terug in de store.

  6. Het draait idd enkel om geld en tegenwoordig vooral langs de kant van de ontwikkelaars. Ik bots regelmatig met absurd geprijsde subsciptions zonder dat dit nog veel meerwaarde of innovatie geeft. Maar dat terzijde gelaten, ik geef Apple hierin groot gelijk en hoop ik dat de rechterApple bijtreed.

  7. Het lijkt mij in zo’n geval niet mogelijk om een claim in te dienen bij Apple. zover ik bekend ben met de algemene voorwaarden van de appstore zijn in-app aankopen non refundable omdat ze meteen genoten (benut) worden. Praktisch voorbeeld: jij koopt 700 v-bucks hiervan kan je in het spel voorwerpen kopen, het ligt niet bij Apple of jij uiteindelijk ook de ingame currency verbruikt. Verwacht dat dit dus niet bij Apple te claimen valt

  8. Lekker goed Nederlands alle reacties hier 🙈
    Ik speel al jaren Fortnite op m’n iPhone. Ik heb nog een hele partij vBucks op mijn account staan, maar dit kun je niet terughalen bij Apple. Ik sta in deze kwestie volledig aan de kant van Epic (Fortnite), en helaas heeft Apple niks fout gedaan.
    Epic had gewoon een rechtszaak moeten beginnen tegen Apple en pas na een positieve uitspraak de betalingsmogelijkheid mogen toevoegen aan Fortnite. Nu gaan ze tegen de regels van de App Store in. Ze wisten dat dit niet mocht en ze wisten ook dat Fortnite verwijderd zou worden. Epic gebruikt nu de media en de iOS gebruikers om de rechtszaak kracht bij te zetten en ik hoop dat ze gaan winnen.

  9. @Gijs: Als ik het goed begrepen heb is je Fortnite account en dus ook gekochte VBucks nog gewoon beschikbaar. Als je dus Fortnite op een ander apparaat gaat spelen, dan heb je er gewoon toegang to. Dus ik denk niet dat je echt iets kunt terugeisen 😅

  10. Als iemand geld terug wil eisen moet je toch echt bij Epic games zijn, die hebben toch de regels overtreden waarom ze verbannen zijn? Of je het nu eens bent met die regels van Apple maakt niet uit maar Epic games heeft met fortnite bewust dit risico genomen.

  11. Heel eerlijk gezegd sta ik aan de kant van Apple. Je hebt je gewoon aan de regels te houden. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

    Weet je wat 1 outfit kost in Fortnite? 20€! Zijn ze helemaal gestoord geworden? Voor een virtuele skin? Mensen zeggen dat Apple geldwolven zijn, maar kijk alsjeblieft naar Epic games en hun tarieven.

    De grap is dus dat ze nu een eigen Epic Store hebben gelanceerd op Windows. Waarom denk je? Om al het geld alleen op te strijken. Wat denk je wat er gebeurd als jij je game daarop wilt zetten? Exact, dezelfde regels als Apple.

    Ik vind het wel amusant, aangezien het een strijd der titanen is. Het spel speel ik voor de gein op de ps4. Maar niet al te serieus, dus het maakt me niet zoveel uit. Ik denk dat die Tim Sweeney bored is en denkt dat ie een gevecht met Goliath wel aan kan.

  12. Ik snap niet dat er een rechter aan te pas moet komen.
    Ze gingen tegen de regels van de store in en gelukkig heeft Apple niet gedreigd en de app gewoon netjes verwijderd.

  13. Dit geeft dus ook precies de waarde aan van die Vbucks. Niks, nakkes, nada. Je betaalt echt geld voor skins, dansjes ed, die je door een stommiteit van de ontwikkelaar niet meer kunt benutten. Dag geld!. Ik neem dit voorbeeld mee voor mijn kinderen als ze straks oud genoeg zijn om Fortnite te spelen. Dat ze hun zakgeld beter aan iets anders kunnen besteden.

  14. Epic heeft veel geld verdient via de appstore en nu willen ze diegene waardoor ze zoveel hebben verdient buitenspel zetten, Epic dupeert zijn gamers met hun actie, apple reageert zakelijk en trekt een rechte lijn, anders wordt het een chaos

  15. @Toon: Apple is hier degene die geen rechte lijnen trekt, zie Amazon deal. Ach een bekend spreekwoord zegt….als er één schaap over de dam is….

    Epic is de eerste, microsoft staat al in de rij net als twitter en diverse grote uitgevers hoe mee grote er verdwijnen in de appstore hoe eerder Apple voor zijn eieren kiest.

  16. Wat een slappelingen van Epic….

  17. Niks machtsmisbruik, gewoon de regels volgen, 30% afdragen is peulschil tegen over de (gratis) marketing, hosting, verwerking betalingen, enz… 😉

  18. Origineel geplaatst door Flieps
    Dit geeft dus ook precies de waarde aan van die Vbucks. Niks, nakkes, nada. Je betaalt echt geld voor skins, dansjes ed, die je door een stommiteit van de ontwikkelaar niet meer kunt benutten. Dag geld!. Ik neem dit voorbeeld mee voor mijn kinderen als ze straks oud genoeg zijn om Fortnite te spelen. Dat ze hun zakgeld beter aan iets anders kunnen besteden.

    Hier kan ik alleen maar mee eens zijn. Het is ook gebakken lucht, ik geef ook nooit wat uit aan in app aankopen voor spelletjes die ernaar bedelen. Wel geld voor over voor goede spel zonder in app. Moeilijk te vinden.

    Maar kind moet ook leren omgaan met diens zakgeld en ‘fouten’ maken met betrekking tot uitgaven hoort erbij. Respecteer hun keus, want echt heel veel kinderen spelen Fortnite. Ze hebben hier meer aan dan pokomon ruilkaartjes, bijv. That’s life.

    Maar ik vind het wel jammer dat Fortnite niet meer in App Store staat, want niet iedereen heeft alternatieve manieren om Fortnite te kunnen spelen.

  19. @Ronald: Vind dat Apple gewoon kinderachtig bezig is. Als het ze niet bevalt of te heet wordt. Knallen ze zomaar een ontwikkelaar eruit .
    Ze kunnen best een machtspositie hebben maar dit vind ik wel erg overdreven

  20. Origineel geplaatst door Sander
    @Ronald: Vind dat Apple gewoon kinderachtig bezig is. Als het ze niet bevalt of te heet wordt. Knallen ze zomaar een ontwikkelaar eruit .
    Ze kunnen best een machtspositie hebben maar dit vind ik wel erg overdreven

    Apple heeft heel duidelijk regels over waar apps aan moeten voldoen en wat er gebeurt als een developer zich daar niet aan houdt. Ze hebben daar gewoon naar gehandeld. Kun je moeilijk kinderachtig noemen.

  21. Ik vind het bezwaarlijk dat ik op mijn toestel van dik boven de 1000 euro niet zelf kan bepalen wat er op draait. De hele discussie vergeet dit element vaak. Het is mijn toestel en ik wil zelf bepalen wat er draait. Lukt dit bij Android altijd (op eigen risico via side loading dat gewoon in het os is ingebouwd) staan we bij Apple nu te kijken. Vandaag is het een spel en morgen iets anders wat Apple niet bevalt.

  22. Ik sta 100% achter Apple. Eerst gebruik maken van de appstore en de bijbehorende voordelen en daarna beginnen te zeiken… Stelletje op geld beluste kotsbrokken 😡
    En ik word er wat nerveus van, want ik ben altijd bang dat Apple besluit om alles maar open te gooien om gezeur te voorkomen of dat ze gedwongen gaan worden om dat te doen. En ik vind het fijn dat Apple strakke regels heeft wat betreft de appstore. Het geeft mij een veilig gevoel

  23. Ze wachten niet op de rechter , is weer heel netjes Apple, -NIET-
    Echte fans kopen waarschijnlijk geen nieuwe Apple die gaan of eerst door met hun oude toestel of ze gaan naar droid. Lekker slim Apple sjonge jonge

  24. Och och. Wat laat Apple zich kennen zeg als het om dollars gaat…

  25. Origineel geplaatst door Ronald
    Lekker goed Nederlands alle reacties hier 🙈
    Ik speel al jaren Fortnite op m’n iPhone. Ik heb nog een hele partij vBucks op mijn account staan, maar dit kun je niet terughalen bij Apple. Ik sta in deze kwestie volledig aan de kant van Epic (Fortnite), en helaas heeft Apple niks fout gedaan.
    Epic gebruikt nu de media en de iOS gebruikers om de rechtszaak kracht bij te zetten en ik hoop dat ze gaan winnen.

    Je kent de definitie van “hoop”?

    Zal je ff helpen.

    Hoop is een uitgestelde teleurstelling.

    En voor jou is te “hopen” dat Epic Games geen fouten hebben gemaakt bij hun risicoanalyse.

  26. @Jaap Couro: niemand verplicht je een toestel van boven de € 1.00,00 te kopen lijkt mij en ook niet welke apps je daar extra op installeer. Jij kies ervoor om een app te installeren, waarmee de ontwikkelaar akkoord gegaan is met de voorwaarden van Apple, en in de app extra inkopen creëert. Nu de ontwikkelaar de voorwaarden negeert is dit de sanctie, waar jij indirect ook mee akkoord gegaan bent. Jij heb het toestel gekocht en de app geïnstalleerd

  27. @Leo: waarom op de rechter wachten?

  28. Origineel geplaatst door Leo
    Ze wachten niet op de rechter , is weer heel netjes Apple, -NIET-

    Echte fans kopen waarschijnlijk geen nieuwe Apple die gaan of eerst door met hun oude toestel of ze gaan naar droid. Lekker slim Apple sjonge jonge

    In het kort geding (of de Amerikaanse equivalent) die epic aangespannen had tegen Apple over het verwijderen van Fortnite en het account, heeft de rechter beslist dat Apple niet verplicht is om Fortnite terug te plaatsen. Enige waar Apple geen gelijk in kreeg is ook het blokkeren van het Epic account dat gebruikt wordt voor de Unreal Engine. Maar het account waarin Fortnite beheert wordt mocht dus inderdaad verwijderd worden, voor nu.

  29. @@rno: Je snapt het punt niet … als jij een auto koopt accepteer je ook niet dat de fabrikant voorschrijft welk merk benzine je koopt of waarheen je via welke route rijdt.

    En dat argument van … ik hoop dat Apple geen stap verzet voor “mijn veiligheid”. Nogmaals… doe als Google, een optie zelf te kiezen of de gebruiker het risico wil nemen apps langs de App Store te installeren. Zijn er gebruikers te bang, laten ze de optie uitgeschakeld. Ieder ander die baas over zijn dure smartphone wil zijn kan de optie aanzetten en is baas over eigen apparaat.

  30. @@rno: normaal hoort dat zo, lees ook wel s iemand die maar vast verbouwd terwijl de vergunning er nog niet is , wordt de boel ook stil gelegd.

    @Michiel: ja en???? Met andere woorden je zegt zelf al er is een uitspraak vd rechter , is dus heel ander verhaal dan dat waar Apple niet op wacht.

  31. Absurde is dat op de iMac die helemaal los staat van de App Store ook geen update heeft gekregen. Betaal je 100 procent aan epic, is het nog niet goed genoeg.

  32. Ik zit nog 1,5 jaar vast aan m’n iphone, heb nog een ipad en apple watch. Maar dit soort gezever hou ik niet van….. Precies dit is wat degenen met een helder verstand al jaren zien aankomen. (Helder verstand als geen Apple discipelen, maar gewoon tech gebruikers).
    Apple is een stuk charisma kwijt en is nu gewoon aan het cachen. Gewoon een reserve opbouwen van 500 miljard omdat zij weten dat ze steeds minder in de markt te bieden hebben.
    Windows 10 wordt steeds beter (heeft ook 30 jaar geduurd) en leert zolangzamerhand zoveel van Osx en Linux in het algemeen, dat Linux steeds minder interessant wordt, Osx steeds minder interessant wordt en Windows 10 daadwerkelijk steeds beter wordt.
    Android precies hetzelfde. Het heeft lang geduurd en ze zijn er nog niet, maar het product is zo ongelooflijk veel beter geworden dan wat het 5 jaar geleden was…. en wat levert Ios ons?
    Wat Apple zijn kracht is, is vendor lock in. Het werkt samen en goed, je klokkie, tablet, laptop en telefoon, maar…… ze zijn Steve Jobs kwijt….. Het charisma ontbreekt volledig in de producten….. Het wordt duurder en niet beter…… Gesodemieter elke keer met de Os’en, hardware steeds duurder, maar je krijgt er zo weinig voor terug, wilde ideëen waar alleen de mensen met deep pockets op zitten te wachten (de arm cpu in laptop)…… En nu dat de buit binnen is, de arrogantie naar ontwikkelaars…. elke druppel is er een.
    Ik twijfel….. ik ben steeds minder blij met m’n Apple spulletjes….. ik vind Apple gewoon niet leuk meer….

  33. Ik wil graag mijn account terug

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.