Reacties voor: Enorme groei in e-bookdownloads op torrentsites na iPad-lancering

Het aantal downloads van e-books op torrentsites is met 78 procent gegroeid, heeft TorrentFreak bekendgemaakt. Toch zijn de cijfers relatief nog laag.

Reacties: 18 reacties

  1. En dat aantal gaat vanaf NU toenemen haha…. Bedankt voor de goede tip!

  2. Meer dan gemak: sommigen kiezen ervoor niet te stelen, en geven graag iets terug voor een boek of programma. Dat is toch waar het wezenlijk om gaat; ben je bereid tot uitwisseling of is het alleen een proces van ‘nemen’.

  3. tuurlijk alleen wil ik nu een Engels boek om te zien hoe t eruit ziet, als er meer boeken in NL te krijgen zijn koop ik ze netjes… ik lees geen boeken in Engels

    Met mp3 was het eerst ook iedereen nemen nemen nemen (en sommigen delen) maar gelukkig zie je dat steeds meer mensen (incl. mezelf) in iTunes kopen… dus ja, ben t met je eens maar op t internet is natuurlijk makkelijk nemen, halen…

  4. Het is ook een kwestie van marktwerking, voor ebooks zou je niet zoveel hoeven te betalen als voor boeken. Er zijn aanzienlijk minder kosten. Net als bij apps zouden schrijvers ervoor kunnen kiezen hun boeken zelf aan te biede in de ibookstore. Nu is de store eigenljk nog niet optimaal ingericht. Je zou heel snel moeten kunnen bladeren in categoriën, recenties enz.
    Schrijvers kunnen dus onafhankelijk van uitgevers worden, dat geeft creativiteit de kans zich te ontwikkelen. En wat dacht je van multimediacursussn met feedback, hulp on line, fora enz.

  5. De nieuwste ontwikkelingen in IT maakte het moeilijk voor programmeurs (spellen& programma’s), daarna de artietsten met mp3, en nu de schrijvers. Ben benieuwd wat hierna volgd.

  6. Origineel geplaatst door iBerno
    tuurlijk alleen wil ik nu een Engels boek om te zien hoe t eruit ziet

    Daarvoor heeft Apple samples bij elk boek. Ik heb bijv. ‘Breakfast with Socrates’ gedownload en kan daarvan de eerste 28 pagina’s doorlezen.

  7. Ik denk dat dit een enorme grote markt gaat worden, net zoals magazines… er zitten al een aantal mooie exemplaren bij en dit is nog maar het begin!

    Volgens mij was het Zwagerman die onlangs al in een interview aangaf dat hij straks zijn boeken via z’n eigen site (of een nieuw soort publisher/agent die ervoor zorgt dat boeken bij een dtp-er als ebook worden verwerkt) gaat verkopen. Hij houdt er straks zelf meer aan over (80% of zo), ondanks dat de prijs omlaag kan (omdat de distributie vele malen goedkoper is).

  8. @Gonny van der Zwaag: ja eens… ach ik denk dat iedereen wel eens (gezien je artikel) iets van t internet trekt wat eigenlijk niet hoort. Ik doe er niet schijnheilig over dat ook ik dat wel eens doe maar koop ook voldoende.

    Tot op heden zie ik mezelf nog geen boeken op de iPad lezen. Magazines daar in tegen wel… dat word booming

  9. @iBerno: Waarom geen boeken Gonny? Omdat je niet veel leest of valt het lezen van boeken op de Ipad tegen? Ben je al op de hoogte van leeservaringen van andere Ipad gebruikers?
    Nog één vraag ik zag je al verslagen maken op de Ipad met een toetsenbord, komt er nog een volledige review van je ervaringen?

  10. ik ben zelf geen enorme (papieren) lezer dus ik denk dat ik geen objectieve feedback daarover kan geven. Ik hou niet zo van lezen en ik denk dat de iPad met niet over die streep gaat trekken. Voor m’n werk lees ik wel maar voorlopig blijf ik dat nog in (NL) papieren boeken doen…

  11. ook op marktplaats wordt veel aangeboden tegen extreem lage prijzen

  12. Aan de ene kant kan ik me indenken dat mensen de boeken gaan downloaden. De BTW op papierenboeken is 6% en op digitale boeken 19%. Zolang de overheid dit niet gelijk trekt zal het Eboek in Nederland relatief te duur zijn en gaan mensen andere manieren zoeken.
    Helemaal goed te praten is dit niet, maar wel een logische reaktie.

  13. Origineel geplaatst door Wim van der Schouw
    […] Net als bij apps zouden schrijvers ervoor kunnen kiezen hun boeken zelf aan te biede in de ibookstore.. […]

    is dit al een mogelijkheid, om zelf boeken via de ibookstore uit te geven of is dit nog toekomstmuziek?

  14. De prijzen in de appstore zijn het goede voorbeeld. Nu de boeken nog, die moeten naar max 5 Euro voor een bestseller.

    Waarom een app 79 cent, waar een bedrijf met meerdere ontwikkelaars maanden aan gewerkt heeft minder moet kosten dan een epub is mij niet helemaal duidelijk. Of krijg ik nu ruzie met de intellectuelen?

    Dus omlaag met die prijs, anders moeten straks schrijvers het ook van hun concerten hebben. Gezellig een avondje “Komt een vrouw bij de dokter” in Ahoy!

  15. @iBerno: Dat zal Leon de Winter zijn geweest.
    Zwagerman heeft in DWDD heel duidleijk laten blijken niets met eBoeken te maken willen hebben.
    Hoewel..hij was voor geld niet te beroerd om bij Bol.com reclame te maken..dus..

  16. @Hans: Dat verschil van 13% is peanuts, Wist je dat in USA webshops die eBoeken verkopen een marge hebben van 70%?
    Zolang de uitgevers en webshops ons gebakken lucht als serieuze kostenpost in rekening brengen en de vaste boekenprijs niet voor eBoeken geldt, lijkt het begrijpelijk dat mensen op zoek gaan naar goedkopere alternatieven.

  17. @Tim: jep…. dat was m! Dacht Zwagerman aangezien hij een iPhone App op de markt had uitgebracht haha….

  18. Origineel geplaatst door remon
    Origineel geplaatst door Wim van der Schouw […] Net als bij apps zouden schrijvers ervoor kunnen kiezen hun boeken zelf aan te biede in de ibookstore.. […]is dit al een mogelijkheid, om zelf boeken via de ibookstore uit te geven of is dit nog toekomstmuziek?

    nee? Weet niemand hier iets over?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.