Smappee-watch

Energiemeter Smappee nu ook op de Apple Watch te bekijken

De Smappee-app voor de Smappee Monitor is er vanaf nu ook voor de Apple Watch. Kijk op je pols welke apparaten het meeste stroom verbruiken en hoeveel je kunt besparen.

Smappee-watch

Eigenaren van een Smappeee monitor kunnen nu ook op hun Apple Watch het energieverbruik van het huis en afzonderlijke toestellen inzien. Zo weet je met een blik op je pols meteen hoeveel het kost om die grote tv urenlang aan te laten staan.

Naast het actieve energieverbruik kun je ook het sluimerverbruik van belangrijke apparaten in de woning bekijken met de Watch-app van Smappee. Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen kun je in de app bekijken hoeveel energie ze al opgebracht hebben.

Samenwerking Smappee en Comfort Plug

Als je naast een Smappee monitor ook een Comfort Plug in huis hebt, kun je verbonden apparaten vanaf de Watch bedienen. Zet bijvoorbeeld het koffiezetapparaat alvast aan, of schakel de tv op afstand uit als je de deur uitgaat.

Smappee-app Smappee-app

Volgens Smappee kunnen gebruikers die hun energieverbruik nauwkeurig in de gaten houden met de app hun energieverbruik tot 30% verminderen, wat op een jaar tijd rond de 200 euro oplevert.

De Smappee-app is gratis te downloaden, maar om er gebruik van te maken heb je een Smappee Monitor van €199 nodig. Ook HomeWizard heeft een soortgelijk product in de vorm van EnergyLink, en ook met de Anna-app en thermostaat weet je hoe energiezuinig je huis is. Een ander bekend alternatief is de Toon-thermostaat die ook een bijbehorende app heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2015, 12:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen duurzaam, energie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.