Elan klaagt Apple aan over multitouch op iPhone en iPad

Het Taiwanese bedrijf Elan heeft Apple aangeklaagd over multitouch. Ze vinden dat in Apple's touchscreen in de iPhone, iPad, iPod touch en andere apparaten patenten zijn gebruikt. Ze eisen stopzetten van alle import van Apple-producten in de VS.

us trade commissionHet Taiwanese bedrijf Elan Microelectronics heeft een klacht over patentovertreding ingediend bij de Amerikaanse International Trade Commission (ITC). Volgens de Taiwanezen overtreedt Apple patenten van het bedrijf op het gebied van multitouch. Het gaat daarbij om veel producten: iPhone, iPod touch, MacBook laptops, de Magic Mouse en de iPad. Elan eist dat Apple geen producten meer in de Verenigde Staten meer mag invoeren. Als de ITC in Apple’s nadeel beslist, kan het mogelijk zijn dat er geen iPads, iPhones en andere producten in de VS mogen worden verkocht omdat alle productie buiten de VS plaatsvindt. Elan vindt dat de patenten die zij hebben de hoeksteen vormen van het complete touchscreen-ontwerp van Apple’s apparaten. In april 2009 spande Elan ook al een rechtszaak tegen Apple aan, over hetzelfde onderwerp.

Toen vroeg Elan alleen schadevergoeding en probeerden ze niet af te dwingen dat de producten niet meer verkocht worden. De ITC heeft 30 dagen om te beslissen of ze nader onderzoek gaan instellen. Apple is ook al in een patentstrijd met HTC verwikkeld.

Via: MDN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2010, 22:57
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, taiwan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.