Gerucht: iOS 4 voor iPad pas in november

Apple zou aan adverteerders verteld hebben dat iAds vanaf november ook voor de iPad beschikbaar zal komen.

iOS 4 voor iPad dit najaarVorige week maandag lanceerde Apple iOS 4 voor de iPhone en iPod touch, de vierde grote update voor Apples mobiele besturingssysteem met functies als multitasking, folders, iAds en meer. Bij de introductie van iOS 4 (toen nog iPhone OS 4) liet Apple echter al weten dat iOS 4 voor de iPad pas in het najaar van 2010 zal verschijnen. Maar wanneer precies is nog niet duidelijk, al lijken er nu aanwijzingen te zijn die onthullen wanneer we de update kunnen verwachten.

Aankomende donderdag lanceert Apple iAds, het eigen mobiele advertentieplatform dat is ingebouwd in iOS 4 en de concurrentie aan moet gaan met andere advertentiediensten zoals Google’s eigen AdMob. Toch zijn er nog maar weinig adverteerders in zee gegaan met Apple, omdat het interessantste platform — de iPad — pas in november voorzien zal worden van iAds. Dit heeft Apple volgens de website AdAge tegenover marketeers verklaard:

Apple is telling marketers that the device considered most promising for advertisers — the iPad — won’t be on the iAd platform until November.

Dit lijkt op een sterke indicatie dat we iOS 4 voor de iPad rond die tijd kunnen verwachten. Het is ook mogelijk dat Apple, zoals bij de iPhone en iPod touch, de lancering voor iAds voor de iPad op de eerste van de volgende maand heeft gepland en de software-update halverwege oktober vrij zal geven. Doorgaans organiseert Apple elk jaar een special event in september of oktober, waar voorgaande jaren ook iOS-updates werden geïntroduceerd.

De doorgaans goed geïnformeerde blogger John Gruber liet eerder al weten dat de iPad, evenals de iPhone en iPod touch, dit najaar meteen de stap naar iOS 4.1 zullen maken. Ook zei hij dat iPad OS 3.2 slechts een tussenoplossing is voor de iPad en dat het gelijktijdig uitbrengen van iOS 4 voor alle iDevices (iPhone, iPod touch en iPad) te veel tijd zou kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2010, 11:09
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.