Eerste foto’s van vermoedelijke dockconnector-plug voor volgende iPhone

De Franse site NowhereElse heeft de eerste foto's van de nieuwe dockconnector, zoals die gebruikt gaat worden in de volgende generatie iPhone.

iphone-5-connector-rumorDe website NowhereElse beweert foto’s te hebben van de nieuwe dockconnector die in de volgende generatie iPhone zal worden gebruikt. Op de foto’s is duidelijk te herkennen dat ze gebruikmaken van acht contactpuntjes. De Franse website zegt de foto’s van een Chinese site te hebben ontvangen. In vergelijking met een usb-connector is de nieuwe dockconnector-plug half zo breed en aanmerkelijk dunner.

Ook handig is dat je de connector op twee manieren lijkt te kunnen gebruiken, zodat je niet hoeft na te denken hoe je de kabel erin steekt. Bij Apple’s stroomadapters voor de MacBook is dat ook het geval: het maakt niet uit hoe je de magnetische plug erin steekt.

Eerder gingen er geruchten over een 19-pins connector, die de huidige 30-pins connector gaat vervangen. Die is al sinds 2003 in gebruik bij de toenmalige derde generatie iPod. Bij de Thunderbolt-poort heeft Apple voor een 20-pins ontwerp gekozen, met 10 contactpuntjes aan beide zijden.

iphone-5-connector

Daarnaast zegt 9to5mac te beschikken over foto’s van de connectorpoort:

iphone-5-dock-connector-parts

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 21:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp dock connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.