Negen aangeklaagd in zaak rond niertransplantatie-voor-iPad

In China is de rechtszaak begonnen tegen negen mensen die betrokken waren bij een merkwaardige ruilhandel: een 17-jarige student liet een nier transplanteren om geld te hebben voor een iPhone en iPad.

iphone ipadIn China lopen negen mensen het risico om een gevangenisstraf uit te zitten. Te hielpen een jongen bij het verkopen van zijn nier, zodat hij een iPhone en iPad zou kunnen kopen. De 17-jarige jongen kreeg bijna 3.500 dollar maar heeft sindsdien gezondheidsklachten. In april kwam de student voor het eerst in het nieuws. Hij wilde de Apple-apparaten zo graag hebben, dat hij tot het uiterste ging. Hij verdiende er een aardig bedrag mee, maar ook de chirurg die de operatie uitvoerde en een medewerker van de afdeling urologie in het ziekenhuis pikten een graantje mee.

Zo zou de chirurg $8.860 hebben verdiend met het uitvoeren van de operatie. Anderen die voor het gerecht moesten verschijnen waren twee verpleegsters, een operatieassistent en een anesthesioloog.

Het brein achter de operatie blijkt een dakloze man met gokschulden te zijn. Daarnaast zijn nog twee anderen aangeklaagd, waarvan de rol minder duidelijk is. De advocaat van de student eist nu 350.000 dollar en de betrokkenen riskeren een gevangenisstraf van 10 jaar.

Meer info: Xinhua
Via: CNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 20:46
Categorie Achtergrond
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.