Duracell Powermat gaat inductieladen in auto’s aanbieden

Duracell Powermat gaat inductieladers inbouwen in auto's en in cafétafels. De eerste pilotprojecten zijn gestart met General Motors en Madison Square Garden. Met de juiste hoes kun je je toestel makkelijk opladen.

powermat-cafeDe afgelopen dagen was de redactie van iPhoneclub op Mobile World Congress in Barcelona, om te kijken wat de mobiele trends voor dit jaar worden. Veel iPhone-nieuws kwamen we er niet tegen – behalve dan die enkele hoesjesfabrikant en goedkope troep in de Aziatische paviljoens. Duracell Powermat was echter ook aanwezig en onthulde plannen om de Powermat op veel meer plekken inzetbaar te maken. Powermat is een oplossing om via inductie je toestel op te laden. Speciale iPhone-hoesjes zorgen ervoor dat je bij thuiskomt niet meer ernaar hoeft om te kijken: je legt de iPhone op de Powermat en een uur later is hij weer volledig opgeladen. Binnenkort kunnen we ook in auto’s en café’s laden.

De fabrikant demonstreerde een mooiere case, die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Naast de oplaadmatten voor thuis komt er een kleinere variant voor onderweg, zodat je ook in een café je toestel even kunt bijladen.

powermat-auto
Duracell Powermat ondersteunt meerdere toestellen, niet alleen de iPhone.

Maar er komt meer: Duracell werkt met meerdere partners samen om inductieladen in de auto mogelijk te maken. In de Verenigde Staten wordt hiervoor samengewerkt met General Motors, werd in januari al aangekondigd. De Chevy Volt zal als eerste zo’n inductielader krijgen. Daarna volgen andere modellen van Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac. Daarnaast staan evenementlocaties en café’s op het programma. Zo is er in Madison Square Garden een pilot gestart om te kijken of de statafels kunnen worden voorzien van een inductieveld. Je hoeft dan alleen je telefoon neer te leggen en een tijdje met een biertje aan de tafel te hangen, om je toestel weer volledig op te laden. Helaas gaat het wel even duren voordat de technologie naar Nederland komt, want een internationale uitrol is pas in 2013 gepland.

powermat-lader

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2012, 9:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, duracell

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.