Humor: ‘iPad 3-uitnodiging symboliseert daling van pc-verkopen’

Apple's uitnodiging voor het evenement op 7 maart 2012 is grondig geanalyseerd. De lijnen op de foto zouden wijzen op het ineenstorten van de pc-markt. Of zouden de 3 vingers symboliseren dat het echt om de iPad 3 gaat?

analyse uitnodigingZelden is een productaankondiging van Apple zo geanalyseerd als die van 7 maart. De website Stupid Apple Rumors heeft het er maar druk mee en wijst Cult of Mac aan als de site die het makkelijkst wil scoren met ongefundeerde conclusies. Want terwijl veel andere sites nog de voorzichtige suggestie doen dat de iPad 3 wellicht geen homeknop heeft, weet Cult of Mac het al zeker: “The iPad 3 Has No Home Button”, schrijft de site. De foto van de uitnodiging toont immers geen homeknop, dus dan zal ‘ie er ook niet op zitten.

Eerdere suggesties dat de iPad misschien op z’n kant was gefotografeerd werden al meteen van tafel geveegd, omdat de afstand tussen de iconen in dat geval niet klopt.

Gelukkig zijn er ook mensen die alles nog kunnen relativeren en een grappige draai geven aan de iPad 3-uitnodiging. We hebben er op de redactie van iPadclub hard om kunnen lachen: een grafiek die duidelijk probeert te maken dat de vingers op de uitnodigingsfoto de ineenstorting van de pc-markt symboliseren.

ipad 3 pc-verkopen

Het eerder genoemde Cult of Mac heeft zelf een afbeelding gemaakt, waaruit blijkt dat ze toch de humor er nog wel van inzien. Het feit dat er 3 vingers en 3 iconen te zien zijn, bevestigen nog eens dat de volgende generatie iPad de iPad 3 gaat heten. En de grijze achtergrond moet wel betekenen dat Apple voortaan alleen nog grijze exemplaren van de Smart Cover gaat verkopen. Waarna wij ons vertwijfeld afvragen: hoe ver kun je nog gaan?

cult-of-mac-analyse

Met alle gekheid is er ook een serieuze boodschap: de gretigheid waarmee dit soort uitnodigingen worden geanalyseerd wijst ook een beetje op de massahysterie die bij nieuwe Apple-producten uitbreekt. Of dat nog gezond is, mag je zelf beoordelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2012, 9:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.