TweetReality-app

Minority Report komt onder handbereik met de app TweetReality

Met TweetReality kun je je Twitter-tijdlijn met augmented reality bekijken. De tweets draaien in een halve bol rondom je. Het ziet er leuk uit, maar is het ook handig?

TweetReality-app

TweetReality is de eerste Twitter-app die gebruik maakt van augmented reality. Je bekijkt tweets, mentions, zoekopdrachten en profielen op een virtueel scherm om je heen. Het navigeren door je tweets gaat wel wat lastiger.

TweetReality

Waarom je tweets bekijken in een plat vlak, terwijl je ook gebruik kan maken van augmented reality? Je kunt met TweetReality bijna alles doen wat je met een gewone Twitter-app gewend bent, zoals antwoorden en retweeten. Ook hartjes geven lukt gewoon, al is de app nog niet helemaal af. Het zou handiger zijn als je hiervoor een AR-bril tot je beschikking hebt, maar dat is nou precies wat ontwerper Oscar Falmer voor ogen had bij het bedenken van deze app. Hij ziet de app vooral als een prototype voor toekomstige augmented reality-brillen. “Mijn doel was om te innoveren op wat de toekomst brengt, vooral door te denken aan de brillen die we waarschijnlijk allemaal zullen dragen”.

ARKit voor Twitter

De app laat echter goed zien welke mogelijkheden er zijn met ARKit, Apple’s raamwerk voor augmented reality. Op Product Hunt waren er voornamelijk positieve reacties op de app, die in feite niet zoveel praktisch nut heeft. Maar grappig is het wel: je ziet een rooster van kaarten die in een halve bol rondom je ronddraaien. Je ziet alleen de tweets als je via de camera rondkijkt. Ook kun je op kaarten tikken om er iets mee te doen. Je staat letterlijk middenin je Twitter-tijdlijn. Minpunt is dat het lastig om de teksten op het iPhone-scherm te lezen. Ook werken sommige functies niet, zoals de ondersteuning voor 280 karakters per tweet. Niet zozeer bedoeld voor dagelijks gebruik, maar meer om te laten zien wat je met ARKit nog meer kunt doen, behalve het opmeten van je woonkamer of het jagen op virtuele wezentjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2017, 14:10
Categorie Apps
Onderwerpen arkit, augmented reality, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.