Apple heeft alle reviews van klanten uit online Apple Store verwijderd

Apple heeft alle beoordelingen van klanten van de online Apple Store gehaald. Waarom Apple dit doet is niet duidelijk.

Beoordelingen van klanten weggehaald

Vandaag heeft Apple wereldwijd alle reviews van klanten op accessoires offline gehaald. Op productpagina’s is de sectie met beoordelingen verdwenen. Dat meldt Apple Insider na een tip van een lezer.


Voorheen konden klanten een beoordeling met sterren en teksten achterlaten bij producten. Dit kan andere klanten helpen bij het kiezen van het juiste product, maar dat lijkt vanaf vandaag verleden tijd. Het gaat hoogstwaarschijnlijk niet om een foutje bij Apple, want in meerdere landen is al bevestigd dat de beoordelingen-sectie is verdwenen.

Klantenreviews voor na

Het weghalen van de beoordelingen zou Apple een minder betrouwbare verkoper kunnen maken. Klanten kunnen immers niet delen of hun aankoop bevalt, en in welke mate. Op 16 november postte Fstoppers een video op YouTube getiteld “Apple Fanboys, Where is your God now?” Hierin werden allerlei negatieve beoordelingen over de nieuwe 16-inch MacBook Pro voorgelezen vanaf de Apple Online Store. Of de beslissing van Apple hier iets mee te maken heeft is onbekend, maar het is wel toevallig dat sinds die datum de beoordelingen weg zijn.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zodra we meer weten werken we dit bericht bij.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.