Dropbox Transfer op iPhone.

Met Dropbox Transfer deel je bestanden tot 100GB

Dropbox Transfer is een nieuwe dienst waarmee je grote bestanden kan delen. Het is vergelijkbaar met WeTransfer en laat je bestanden delen tot 100GB.

Het Nederlandse WeTransfer wordt vaak gebruikt bij het delen van grote bestanden die bijvoorbeeld niet per mail gestuurd kunnen worden. Als je liever geen externe dienst gebruikt en de voorkeur geeft aan een tool die je toch al gebruikt, dan is Dropbox Transfer iets voor jou. De afgelopen maanden was de dienst in beta, maar is nu voor iedereen beschikbaar.

Dropbox Transfer: grote bestanden delen

In een uitgebreide blogpost kondigt Dropbox de nieuwe dienst aan. Met een gratis Dropbox-account kun je tot 100MB aan bestanden delen, maar Dropbox Professional-gebruikers kunnen maar liefst 100GB delen via Dropbox Transfer. Bij het delen van bestanden heb je nog allerlei opties, mits je professionele gebruiker bent. Je kan een vervaldatum instellen en een wachtwoord invoeren, zodat alleen degene die het wachtwoord heeft het bestand kan downloaden.

Dropbox Transfer bestanden downloaden.

Een bestand delen via Dropbox Transfer kan op meerdere manier. Dat kan via de browser via deze link, maar het kan ook direct via de desktop- en iOS-app. Bestanden die andere gebruikers naar jou verstuurd hebben, vind je ook in de iOS-app. Het toevoegen van documenten kan vanaf je apparaat, maar ook rechtstreeks vanuit je Dropbox-account.

Het voordeel van Dropbox Transfer ten opzichte van het delen van documenten binnen Dropbox, is dat je niets hoeft te regelen met toestemmingen en dergelijke. Je stuurt simpelweg een kopie van het bestand via een eenvoudige link.

Zie je de optie voor Dropbox Transfer nog niet in de app? De mogelijkheden worden nog uitgerold, dus het kan even duren voordat het bij jou zichtbaar is. Via de website is Dropbox Transfer nu in ieder geval wel beschikbaar.

Enkele goede alternatieven zijn:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.