Drietal draadloze patenten van Apple gepubliceerd

Apple heeft een drietal patenten laten publiceren via het Amerikaanse patentbureau. Die beschrijven onder andere een methode om te waarschuwen als je buiten bereik van een draadloos netwerk geraakt.

Apple WirelessDeze week zijn meerdere Apple-patenten gepubliceerd waarin draadloze toepassingen worden voorgesteld. De eerste, met de naam Wireless communication out of range indication beschrijft een systeem waarbij een gebruiker gewaarschuwd wordt dat hij zich buiten een mobiel netwerk bevindt. De gebruiker krijgt ook een schatting te zien wanneer het bereik dreigt weg te vallen. Het patent heeft betrekking op FM, RF, Bluetooth, Wi-Fi (802.11), infrarood en andere draadloze technologieën.

Apple Bluetooth headsetOok interessant is Location discovery using Bluetooth, waarbij gebruikers van een Bluetooth-apparaat de locatie van een ander Bluetooth-apparaat kunnen bepalen. Een logische toepassing daarvan is het terugvinden van een Bluetooth GPS-ontvanger of een Bluetooth-headset. Dat laatste is ook precies wat er op de hiernaast afgebeelde afbeelding 3a is te zien.

Verder is er nog een wat algemener patent waarin een Media Player System wordt geschreven. Daarbij gaat het om een methode om draadloos verbinding te maken met een mediaspeler via FM, RF, Bluetooth, 802.11, UWB (ultra wide band), IR (infrarood), een magnetische verbinding (inductie) of iets soortgelijks.

Via: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2008, 9:43
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, bereik, ipod, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.