RoboMaster S1

DJI RoboMaster S1 programmeerbare tank nu in Europa verkrijgbaar

De spullen van DJI worden misschien gezien als speelgoed voor techies, maar bij deze nieuw DJI RoboMaster S1 tank is dat écht het geval. Je kunt er ook nog mee leren programmeren.

Update 22 oktober: de DJI RoboMaster S1 is nu ook in Europa verkrijgbaar, nadat de release in de VS afgelopen juni al plaatsvond. Je betaalt er 549 euro voor. Er komt ook een PlayMore Kit beschikbaar voor €169. Deze bevat een gamepad, accu en extra munitie om mee te schieten. De robot is programmeerbaar en leert mensen onder andere met Python programmeren. In november komt er een update met nieuwe functies. Maar ook nu al zitten er veel onderdelen op waarmee je kunt experimenteren. Er zitten 31 sensoren in, die bijvoorbeeld detecteren wanneer de robot beschoten wordt. Bovenop zit een camera die livebeelden naar de RoboMaster-app doorstuurt.

De DJI RoboMaster S1 is verkrijgbaar via de DJI-shop en gespecialiseerde adressen, bijvoorbeeld webshops die in drones gespecialiseerd zijn.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 12 juni 2019.

DJI RoboMaster S1

DJI maakt drones en gimbals, die vooral heel praktisch zijn. Met de RoboMaster S1 gooien ze het echter over een speelse boeg. Dit is een tank die je op afstand kunt bedienen. Er zitten allerlei sensoren in en je kunt gelballetjes schieten. Maar er zit ook een leerzame component aan en dankzij de speciale wielen kan hij zich in elke richting verplaatsen. Je bedient de RoboMaster S1 via een mobiele app, waarbij je kunt meekijken met de camera in de S1. Hij is echter niet goedkoop: voor $500 mag je ermee gaan spelen.

Nu zijn we dergelijke prijzen bij DJI wel gewend, dus de verwachtingen zijn hoog wat er allemaal in zit. Je kunt over hobbelig terrein voortbewegen, zowel vooruit en achteruit als links en rechts. De aansturing van de wielen gebeurt met een gimbal. De camera van de S1 is nodig om race- en gevechtsspelletjes, waarbij je een laserstraal of paintball-achtige balletjes tot je beschikking hebt.

Maar de DJI RoboMaster S1 is ook bedoeld om te leren programmeren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de machine learning-technieken die DJI al voor de drones had ontwikkeld. De camera’s kunnen verschillende visuele markers en bewegingen herkennen, ze kunnen een persoon volgen of een pad op de grond langsrijden.

RoboMaster S1 tijdens het spelen

Dit zit er standaard al in. Als je kennis van programmeren hebt kun je ook geavanceerdere acties doen, door gebruik te maken van Scratch 3.0 of Python. Zo kun je speciale manoeuvres voor je gevechten verzinnen. Heb je geen snars verstand van programmeren, dan helpt DJi je ook met cursussen in de RobotMaster-app. Daarmee leer je spelenderwijs nieuwe acties voor je robot-tank ontwikkelen.

RoboMaster S1 mobiele app

Het leuke hierbij is dat je de robot op het scherm ziet bewegen en tegelijk in de werkelijke wereld. In de game moet je zoveel mogelijk vijanden proberen neer te schieten met behulp van visuele markers, waarmee je speciale moves kunt activeren.

RoboMaster S1

Nog leuker wordt het als je met de telballetjes gaat spelen. Die moet je eerst in water laten opzwellen, zodat ze zacht worden en er niemand gewond raakt. Mocht je toch bezorgd zijn: DJI levert een brilletje mee om je ogen te beschermen. Voor mensen die minder agressief willen doen is er ook een racespelletje.

DJI RoboMaster app

De RoboMaster is vanaf 12 juni verkrijgbaar bij DJI voor $499,-. Later komt er ook een ‘PlayMore Kit’ beschikbaar met een speciale controller, extra balletjes en een batterij. DJI verscheept op dit moment helaas nog niet naar Nederland, maar met speciale services als USA2You is daar wellicht iets op te verzinnen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 22 oktober: Omdat de robot nu verkrijgbaar is hebben we dit artikel geactualiseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.