iPhone-cameragadget DxO One nu ook in Nederland verkrijgbaar

Camera-fanaten opgelet, de DxO One is vanaf vandaag ook in Nederland verkrijgbaar. Een prijzige gadget, waar je wel DSLR-waardige foto's maakt met je iPhone.

DxO-One-NL
Vind je de camera van je iPhone niet goed genoeg, maar zie je het ook niet zitten om constant een spiegelreflexcamera met je mee te sjouwen? Dan is de DxO One een interessante tussenstap. Dit (prijzige) accessoire klik je vast aan je iPhone, zodat je haarscherpe foto’s schiet met de lens in de DxO One en de kiekjes bekijkt en bewerkt op je iPhone.


We bespraken de DxO One al in juni, toen de camera in de Verenigde Staten verkrijgbaar was. Destijds werd een Europese verkoop al beloofd, en die dag is vandaag gekomen. In tien Europese landen is de camera verkrijgbaar, waaronder Nederland.

Bekijk ook

DxO One: hang een 20,2-megapixelcamera aan je iPhone

Niet tevreden met je iPhone-camera? Met de DxO One hang je een 20,2-megapixelcamera aan je iPhone.

DxO-One-NL

Lightning-aansluiting

De DxO One is een klein cameraatje dat je via de Lightning-poort op je iPhone aansluit. Zo kun je ineens foto’s maken met een 20,2-megapixelcamera die foto’s met de kwaliteit van een DSLR kan maken. Omdat je iPhone dienst doet als viewfinder is de DxO One maar 6,9 centimeter hoog en weegt hij 108 gram. Klein genoeg voor in je broekzak dus.

Bekijk ook

Deze foto-apps voor iPhone maken fotograferen nog leuker!

Maak jij veel foto's met je iPhone en iPad? Het wemelt in de App Store van de goede camera- en foto-apps. Je kan eigenlijk alle kanten op. Wij zetten de beste apps voor het maken, bekijken en leuk presenteren van foto's op een rij.

De DxO One heeft een diafragma van 1.8 en een 32mm-lens. De CMOS BSI-sensor kan volgens de makers foto’s maken in situaties met zeer weinig licht. Met de iPhone-app stem je de instellingen van de camera tot in het kleinste detail af. Omdat de DxO One direct met de iPhone verbonden is kun je daar direct je foto’s opslaan, of je zet ze op een SD-kaartje dat in de microSD-poort zit. Een handige extra, aangezien de foto’s ook als RAW-bestand opgeslagen kunnen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=3_X3F25GnEk

Flink prijskaartje

De indrukwekkende camera is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland, al zit er wel een flink prijskaartje aan. Voor €599,- haal je de DxO One namelijk in huis, niet niks voor een iPhone-accessoire. Tijdelijk krijg je er ook de Optics Pro en FilmPack Elite software bij, waar je normaal gesproken honderden euro’s voor kwijt bent. Als je er dus het geld voor over hebt om mooiere foto’s met je iPhone te maken, dan is dit het moment om de DxO One te overwegen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 oktober 2015 om 17:30
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.