DisplayMate: ‘iPhone 5 heeft beste smartphonescherm’

DisplayMate heeft de iPhone 5 onder de loep gelegd en concludeert: dit is het beste scherm dat ze ooit hebben getest. Vergeleken met de iPhone 4 en Samsung Galaxy S III is het veel beter.

iphone scherm displayVolgens de experts van DisplayMate is de iPhone de smartphone met het beste scherm. Het 4-inch scherm is beter dan die van de iPhone 4S en de Samsung Galaxy S III, zo luidt de conclusie van een rapport dat DisplayMate uitbracht. De iPhone 5 heeft de hoogste contrastratio van de toestellen die DisplayMate getest heeft. Het heeft ook een betere schermreflectie, een betere kleurkwaliteit en betere accuraatheid van de kleuren. Het bedrijf voerde uitgebreide testen uit en was tevreden over de resultaten. Het rapport meldt:

Het is niet perfect en er is nog genoeg ruimte voor verbetering, maar het is het beste smartphonescherm dat we tot op heden hebben gezien, gebaseerd op onze uitgebreide labmetingen en kijktests.


Wat kan er nog verbeterd worden? Volgens DisplayMate neigt de witheid van het scherm nog iets teveel naar blauw. Een ander punt is dat de batterij sneller leeg raakt bij maximale helderheid, maar dat is volgens de testers ook niet zo verbazingwekkend: de iPhone 5 heeft een groter scherm en nog wat andere eigenschappen die het energieverbruik verhogen. DisplayMate voerde de test als een shoot-out uit, waarbij ze drie telefoons vergeleken: de iPhone 4, iPhone 5 en Samsung Galaxy S III. De twee iPhone-toestellen maken daarbij gebruik van IPS LCD-technologie, terwijl Samsung heeft gekozen voor OLED. De test is erg uitgebreid, waarbij ook het energieverbruik, de inkijkhoek, kleuren en contrast worden vergeleken. Wie het allemaal wil weten kan op de site van DisplayMate terecht.

displaymate tests

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 9:12
Categorie iDevices
Onderwerpen display, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.