Disney Plus-app.

Eerste beelden en nieuwe details Disney+ onthuld, kost $6,99 per maand

Disney heeft meer details vrijgegeven over haar aankomende streamingdienst Disney+. In november gaat de dienst officieel van start en is ook te bekijken via Apple-apparaten. Ook de Amerikaanse prijs is inmiddels bekend.

Afgelopen nacht organiseerde Disney een bijeenkomst voor investeerders. Een belangrijk deel van deze presentatie was Disney+, de aankomende streamingdienst van Disney. Met Disney Plus kijk je voor een vast bedrag per maand naar een groot aanbod van films en series van Disney, Pixar, Star Wars maar ook National Geographics. Op Disney Plus vind je ook straks exclusief alle seizoenen van The Simpsons. Disney maakte nog veel meer details bekend.

Disney+ start in november, ook op Apple-apparaten

Het belangrijkste is dat Disney+ in november van start gaat in de Verenigde Staten. Daar betaal je voor Disney+ $6,99 per maand of $69,99 per jaar. Het is daarmee een fractie goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix. Over een Europese uitrol is nog niets bekendgemaakt. Ook weten we nog niet of de dienst eerst nog getest wordt in Nederland. Eerder ging nog het gerucht dat Nederland mogelijke de primeur voor Disney Plus zou krijgen, maar daar is nu nog niets over gezegd. Disney laat in ieder geval wel weten dat de dienst in alle grote regio’s beschikbaar is in de komende twee jaar.

Disney liet in ieder geval wel weten dat je de dienst op een groot scala aan apparaten kan bekijken, waaronder ook Apple-apparaten. Denk aan je Mac, iPhone en iPad, maar ook via de Apple TV. Ook komt er ondersteuning voor de Chromecast en diverse spelcomputers, zoals de PlayStation 4 en Nintendo Switch. De app heeft een donkere uitstraling en lijkt qua indeling veel op bijvoorbeeld Netflix. Bovenaan kan je bladeren op serietype, bijvoorbeeld Disney, Pixar of Star Wars. Het is ook mogelijk om content offline te bekijken en de app ondersteunt 4K en HDR voor films en series die in die resolutie te bekijken zijn. Dat betekent dus mogelijk goed nieuws voor mensen met een Apple TV 4K.

Je kan meerdere profielen aanmaken en er is ook een mogelijkheid voor een kinderprofiel. Met zo’n kinderprofiel scherm je content af die niet voor die specifieke leeftijd geschikt is. Naast oude films en series zoals Sneeuwwitje, Bambi en Lizzie McGuire, vind je er straks ook alle nieuwe films en series van Disney. Ook gaat Disney series speciaal voor Disney Plus ontwikkelen onder de noemer Disney+ Originals.

Disney+ is een nieuwe concurrent voor Apple’s TV+, de aankomende streamingdienst met documentaires en series. In tegenstelling tot Disney Plus gaat TV Plus wel al in het najaar van start in een groot aantal landen. Wat de prijs van Apple’s dienst wordt, is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.