Captain Marvel

Disney+ biedt complete filmaanbod van Disney, ook zeldzame en nieuwe films

Concurrent voor Apple’s tv-dienst

Disney gaat in de loop van 2019 starten met Disney+, een nieuwe filmdienst waarmee je toegang krijgt tot de complete catalogus, inclusief klassiekers die bijna nooit meer te zien zijn en nieuwkomers zoals Captain Marvel. Nederland krijgt mogelijk de primeur.

Disney+ bevat alle films

Disney+ bevat alle films uit de catalogus van Disney, zo heeft CEO Bob Iger donderdag tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders aangekondigd. De streamingdienst omvat ook alle titels uit de ‘Disney Vault’. Dit zijn titels die vaak lange tijd buiten de circulatie blijven. Naast films kun je ook naar tv-series kijken en naar al het materiaal van Marvel en Star Wars. Pixar is eveneens onderdeel van Disney. “Alle films die we dit jaar uitbrengen, te beginnen met Captain Marvel, zullen ook bij de dienst te zien zijn”. Nu zowel Disney als Apple een streaming videodienst willen beginnen, is het de vraag of CEO Bob Iger nog wel in het bestuur van Apple kan blijven zitten. Mogelijk moet hij opstappen wegens belangenverstrengeling.

‘Disney+ wordt getest in Nederland’

Bij de aankondiging van nieuwe filmdiensten is het altijd maar de vraag hoe snel het in Nederland wordt uitgerold. Apple zou ook van plan zijn een eigen streaming videodienst te starten, maar het is onzeker of we daar in 2019 al naar kunnen kijken in Nederland. Bij Disney+ lijkt het erop dat we meer geluk hebben: eerder deze week lekte uit dat Disney van plan is om Nederland als testland in te schakelen. Het zou betekenen dat we als eerste land ter wereld het volledige Disney-archief kunnen bekijken, nog voordat de dienst in de VS beschikbaar komt.

Maar wat valt er dan te zien? Iger vertelde dat de complete collectie “vrij snel na de lancering” in Disney+ te vinden is, ook films uit de zogenaamde Disney Vault. Disney heeft de gewoonte om sommige oudere films ‘exclusief’ te houden door ze heel zelden uit te brengen in een beperkte release. Nieuwe films zullen binnen een jaar nadat ze in de bioscoop zijn verschenen ook op Disney+ te zien zijn.

Het is de vraag wat er gebeurt met de Disney-films die nu nog op Netflix te zien zijn, zoals deze:

Disney-aanbod bij Netflix

Daarnaast laat Disney originele tv-series maken, net zoals Netflix en Amazon nu doen. Apple heeft ook diverse tv-series in ontwikkeling, die deel gaan uitmaken van de nog aan te kondigen Apple tv-dienst. Volgens geruchten wordt deze dienst op 25 maart aangekondigd, samen met een nieuwe abonneedienst voor nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.