iphone_6s_thickness

Gelekte foto’s tonen iets dikkere iPhone 6s

De behuizing van de iPhone 6s wordt 0,2 mm dikker, blijkt uit metingen met een digitale schuifmaat. Ook de lengte en breedte lijken iets te gaan wijzigen. Of is het gewoon onnauwkeurigheid in de metingen?

Op nieuw gelekte foto’s is te zien dat de behuizing van de iPhone 6s iets dikker wordt dan die van de huidige iPhone 6. De foto’s zijn afkomstig uit de productieketen. Met een digitale schuifmaat is te zien dat de dikte van 6,9 mm naar 7,08 mm gaat. Dat is met het blote oog niet te zien, want het scheelt slechts 0,2 mm.

iphone_6s_thickness

iPhone 6s behuizing: veel verandert er niet

Qua uiterlijk hoeven we ook weinig veranderingen te verwachten, als de iPhone 6s volgende week wordt aangekondigd. Alleen de dikte is gewijzigd en dat zou te maken hebben met de nieuwe aluminiumsoort (7000) die Apple wil toepasen. Dit moet een sterkere behuizing garanderen, waardoor het toestel minder snel buigt. Ook zou de komst van Force Touch invloed hebben op de dikte van het toestel. Bij de iPhone 6s Plus wordt de dikte van het toestel 7,3 mm.

iphone_6s_height_width

iPhone 6s iets groter

Daarnaast lijkt de iPhone 6s ook iets groter te worden. De huidige iPhone 6 meet 138,1 x 67,0 mm, terwijl de behuizing van de iPhone 6s uitkomt op 138,19 mm lengte en 67,68 mm breedte. Ook hier zijn de verschillen miniem, maar wellicht net genoeg om te zorgen dat nauwsluitende hoesjes niet meer passen. Omdat het maar om kleine verschillen gaat, kunnen we ook de kans niet uitvlakken, dat de officiële maten straks nog iets afwijken van deze metingen. Vorige maand deed Unbox Therapy een meting en kwam uit op 138,26 x 67,16 mm. Vooral in de breedte zit er een flink verschil.

Eerder voorspelde KGI-analist Ming-Chi Kuo dat de iPhone 6s ongeveer 0,15 mm langer en 0,2 mm dikker zou worden dan de iPhone 6. Procentueel zou het gaan om een verandering van 3% in de dikte. Hoesjesmakers zoals Spigen hebben al nieuwe hoesjes voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd. Zij hebben al voldoende vertrouwen in de geruchten, om alvast de productiemachines te starten.

Apple zal op 9 september het jaarlijkse iPhone-evenement organiseren, waar de nieuwe toestellen worden aangekondigd. Ook verwachten we dat de nieuwe Apple TV daar gepresenteerd zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 12:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.