Diepere LinkedIn-integratie in iOS 7 ontdekt

Linkedin krijgt mogelijk diepere integratie in iOS, net zoals Twitter en Facebook. Dat blijkt uit verborgen opties in de code van iOS 7.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

linkedin contactsNa Twitter, Facebook, Flickr en Vimeo is er één grote netwerkdienst die schittert door afwezigheid in iOS 7: Linkedin. De grootste zakelijke netwerksite heeft wel een eigen iOS-app, maar als je een binnenkomend contactverzoek op je iPhone wilt accepteren zul je vaak opnieuw moeten inloggen. Misschien komt daar verandering in. In de code van iOS 7 zijn aanwijzigingen gevonden dat er diepere integratie met Linkedin aankomt. Apple is het in ieder geval aan het testen, waarbij dezelfde oplossing is gekozen als bij Facebook en Twitter. Vanaf je iPhone is het straks makkelijker om weblinkjes op LinkedIn te plaatsen, via allerlei iOS-applicaties en een pop-up zoals je van Twitter kent.

Er ontbreken nog bepaalde delen in de code, waardoor volledige LinkedIn-functionaliteit nog niet actief is. Gebruikers van de betaversie van iOS 7 zullen daarom nog niets te zien krijgen. Tijdens de keynote van WWDC 2013 kondigde Apple wel aan dat OS Mavericks een koppeling met LinkedIn zal bevatten, namelijk single-sign-on voor de toegang tot apps, delen vanuit Safari, alerts via Berichtencentrum en aanwezigheidsinstellingen via Safari. Een toevoeging aan iOS 7 zou dus logisch zijn. Overigens voegde Apple ook Tencent Weibo-integratie toe aan iOS 7, maar dat is alleen interessant voor Aziatische gebruikers.

linkedin integratie ios 7

Nieuwe functies die in de code worden ontdekt, komen niet altijd direct beschikbaar. Zo werd in 2010 in de code van iOS 4 een verwijzing naar Facebook-integratie gevonden, maar de bedrijven kwamen pas tot een overeenkomst in 2012. Daardoor kwam Facebook-integratie pas in iOS 6 beschikbaar.

linked code ios

Ontwikkelaar Hamza Sood ontdekte niet alleen de Linkedin-integratie, maar vond nog meer verborgen functies in iOS 7. Zoals aanpasbare verzadiging en helderheid van mappen en het ‘blurren’ van Kiosk en foldericonen. Gisteren schreven we over nog meer verborgen functies in iOS 7, zoals slimme swipes en map-opties.

ios 7 verborgen functies 1 ios 7 verborgen functies 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:33
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, linkedin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.