Details over iPhone-sessies en awards op WWDC 2008 bekendgemaakt

Apple heeft meer details over het programma op de WWDC gepubliceerd. Er zijn verschillende iPhone-sessies en -labs en er komen ook twee prijzen beschikbaar voor de beste iPhone-applicatie die met de iPhone SDK is gemaakt en de beste webapp.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WWDCDe voorbereidingen voor de Worldwide Developer Conference (WWDC) 2008 zijn in volle gang. Apple heeft op de website alvast een lijst met iPhone-sessies en -labs gepubliceerd. Daarnaast komen er twee iPhone Developer Awards voor uitzonderlijk goede en innovatieve (web)applicaties.

Tijdens de sessies leer je over 3D-graphics op de iPhone met Open GL ES, Core Animation-technieken voor de iPhone en het integreren van de iPhone met IT. De twee iPhone Developer Awards worden uitgedeeld in het kader van de iPhone Developer Showcase, waarbij innovatieve en aantrekkelijke iPhone-applicaties worden getoond die met de iPhone SDK zijn ontwikkeld.

Het moet daarbij gaan om pre-release-versies van software, die al wel werkend en compleet zijn. Ze moeten kunnen draaien in de iPhone Simulator, op de iPhone of op een iPod touch. Apple behoudt zich het recht voor om meerdere winnaars in deze categorie aan te wijzen; blijkbaar verwachten ze nogal wat kwalitatief goede applicaties. Er komt ook een prijs voor de Best iPhone Web Application, waarin webapplicaties kans maken die speciaal voor Safari op de iPhone zijn gemaakt en die innovatieve of waardevolle functionaliteit bieden.

Winnaars kunnen met een 15 inch MacBook Pro, een 30 inch Cinema-display en verschillende kleinere prijzen naar huisgaan. Je kunt bijvoorbeeld je toegangsbiljet, reis- en hotelkosten terugverdienen. Vanaf 15 april kunnen ontwikkelaars hun (web)applicatie aanmelden. Je hebt tot 12 mei de tijd.

Meer info: iPhone-sessies en -labs en iPhone Developer Awards

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:53
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, award, ontwikkelaars, sdk, wedstrijd, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.