Desktop-app iBetterCharge geeft melding als batterij iPhone leeg raakt

De gratis desktopapplicatie iBetterCharge voor Mac en Windows leest je batterijniveau uit en geeft een melding voordat je batterij leeg raakt
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iBetterCharge
Je hebt verschillende iPhone-gebruikers. Sommigen gebruiken hun iPhone de hele dag door, anderen gebruiken ‘m af en toe en weer anderen halen hun iPhone pas aan het einde van de dag uit de tas of de broekzak. Niets is natuurlijk zo vervelend als je van werk of school naar huis gaat en kort daarvoor ontdekt dat de batterij bijna leeg is. Dankzij het gratis nieuwe tooltje iBetterCharge voor Mac en Windows zou dát verleden tijd kunnen zijn.

Het idee erachter is simpel: je installeert iBetterCharge op je Mac of Windows-computer en vervolgens krijg je een notificatie wanneer je batterij een bepaald niveau bereikt. Je hebt geen aparte app op je iPhone nodig en het werkt ook op iPads en iPod touches. De enige vereiste is dat je Mac of Windows-computer met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden is en draadloze synchronisatie via iTunes is ingeschakeld. In onze test ging dat niet meteen geheel vlekkeloos. De verbinding viel een aantal keren weg. Sinds het in- en uitschakelen van de Wi-Fi-synchronisatie via iTunes en het herstarten van iBetterCharge werkt de app echter zonder problemen.

iBetterCharge instellingen

Standaard staat de melding ingesteld op 20 procent, maar je kunt ook kiezen uit 50, 10 of 5 procent. Al is het waarschijnlijk niet handig als je net voordat je vertrekt ontdekt dat het batterijniveau al naar 5 procent is teruggezakt. Ook kun je zelf bepalen of je alleen een melding op het scherm wilt ontvangen of ook een geluid wilt afspelen. Het is zelfs mogelijk om een melding te krijgen als je iPhone volledig is opgeladen. Via de Ignore List leg je iDevices waarvan je geen melding wilt ontvangen eenvoudig het zwijgen op.

Downloaden: iBetterCharge (Mac & Windows)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2014, 17:54
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen batterij, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.