Videoland Unlimited krijgt iOS-app en los abonnement

RTL introduceert later dit jaar losse apps voor Videoland Unlimited - en scherpt daarmee de concurrentie aan tegen Netflix.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Videoland iPhone iPod touchRTL Nederland gaat volgende maand van start met een nieuwe videodienst onder de vlag van Videoland. Dit heeft RTL-woordvoerster Meggy Willemse bevestigd tegenover iCulture. Daarmee scherpt Videoland de concurrentie met Netflix aan. Het videoplatform zal de diensten van het al bestaande Videoland Unlimited combineren met de mogelijkheid om losse films te huren. RTL zegt de videodienst beschikbaar te stellen in losse apps voor iOS, Android en Smart TV’s. Daarnaast komt er een vernieuwde website. Het wordt mogelijk een abonnement los af te sluiten, waardoor je niet langer afhankelijk bent van een tv-provider.

Met de nieuwe video-apps biedt Videoland twee manieren om films en series te bekijken: via verhuur en via een abonnement. Volgens RTL biedt Videoland ‘duizenden films en series’ die je binnen het abonnement kunt bekijken, maar niet alle huurfilms vallen onder de abonnementsdienst. Filmbedrijven willen de nieuwste titels eerst alleen te huur aanbieden.

Er wordt volgens RTL eerst gekeken naar een vernieuwde website en apps voor iOS, Android en Smart TV’s. Een applicatie voor de Apple TV staat nog niet op de planning. Deze mogelijkheid wordt pas onderzocht zodra de primaire apps helemaal af zijn. Een Apple TV-app kan hoe dan ook lastig worden: op het moment moet er direct met Apple worden samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen, iets dat nog geen Nederlandse partij heeft gedaan. Er zijn wel geruchten over een Apple TV met een App Store, waar Nederlandse omroepen in geïnteresseerd zijn. Concurrent Netflix is wel op de Apple TV beschikbaar, maar dit is een internationale dienst.

Abonnement makkelijker afsluitbaar

De komst van een iOS-app en een los abonnement zijn voor Videoland Unlimited belangrijke ontwikkelingen. De videodienst biedt al langer een abonnement vergelijkbaar met Netflix, maar dan voor 10 euro per maand. Videoland Unlimited is op het moment alleen een stuk lastiger verkrijgbaar, omdat je het abonnement moet afsluiten via je televisieprovider Je kunt dan bijvoorbeeld KPN’s iTV Online-app gebruiken om films te streamen. Lang niet alle providers bieden echter toegang tot Videoland Unlimited.

Het wordt volgens RTL met de komst van het vernieuwde Videoland mogelijk om buiten je televisieprovider een abonnement af te sluiten. Je start het abonnement op een speciale website, waarna je in de iOS-app de aangeboden films en series kunt bekijken. Je kabelaanbieder hoeft daarom niet langer Videoland Unlimited aan te bieden om een abonnement af te sluiten.

Streefdatum: mei 2014

Het vernieuwde Videoland-platform met de bijbehorende iOS-applicaties zal vanaf eind maart worden getest. RTL-woordvoerster Meggy Willemse zegt dat de apps zullen verschijnen zodra de tests succesvol zijn afgerond, maar dat er nog geen harde verschijningsdatum is vastgesteld. Er wordt gestreefd om de dienst in mei dit jaar te introduceren, maar de uiteindelijke datum kan in een andere maand vallen.

RTL Nederland heeft sinds afgelopen jaar een meerderheidsbelang in Videoland. Dit was ook de reden waarom er vroegtijdig details naar buiten kwamen over de plannen: in de jaarcijfers van RTL Nederland wordt het vernieuwde initiatief kort genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:06
Onderwerpen netflix, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.