iculture-vandaag
iCulture Vandaag
carplay-navigatie-apple-maps

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 7 maart 2014

Week Agenda Ultimate is een 'papieren' agenda op de iPhone en heeft nu een agendawinkel voor bijvoorbeeld speelschema's van het WK.

carplay-navigatie-apple-mapsZo vlak voor het weekend kwam er het nodige nieuws op iCulture voorbij. We ontdekten bijvoorbeeld dat Videoland binnenkort een speciale iOS-app uitbrengt om te concurreren met Netflix. Voor geïnteresseerden in CarPlay is er ook goed nieuws: Apple’s iOS-autodienst komt ook voor bestaande auto’s – tenminste, bij Mercedes. Over dit en meer lees je in onze dagelijkse opsomming van interessante artikelen op iCulture.

Nieuws

Apps

 • Europol waarschuwt voor onveilige verbinden als je surft op een Wi-Fi hotspot. Daarom zetten we drie apps tegen onveilig internetten op rij.
 • Where’s My Water 2 kreeg bij de release onze handen niet op elkaar, maar het spel heeft afscheid genomen van het meest irritante punt en zit nu boordevol levels.
 • Dansen met een iPhone of iPad voor je neus? Apple’s nieuwe gratis app van de week heet SEGA Go Dance en daagt je uit.
 • Zippy is een fraaie todo-app, met als onderscheidende factor infographics van je eigen taakbeheer.
 • Het is de zoveelste variant op het Snapchat-concept, maar wel een geinig bedachte. Dumbstruck filmt de reactie van een ontvanger als jij een filmpje hebt gestuurd.
 • Hee, kom op nou, genoeg koffie gedronken!
 • iBettercharge is geen app voor je iPhone, maar over je iPhone. Door hem te installeren op pc of Mac, krijg je een waarschuwing op je computer als de batterij van je telefoon bijna leeg is.
 • The Wider Image was al een iPad-app voor fraaie foto’s van persbureau Reuters, maar nu is de app op de Apple TV helemaal een feest.

Rubrieken

 • In de iCulture speelt maken we kennis met de nieuwe Game van de Week, Smash Hit. Een game waarvan de naam al zegt waar ie hoort te staan.
 • iCulture Deals staat weer bomvol leuke koopjes op software- en hardwaregebied. Hier bespaar je wel.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Google Plus ICV

 • Het sociale netwerk Google+ (gratis, afgebeeld) is beter geworden op punten die lang niet elke gebruiker nodig zal hebben. Hij is wel handig voor communitymoderators, pagina-eigenaren dus. Die kunnen berichten nu vastzetten bovenaan hun pagina. Verder kan je berichten die populair zijn op Google+, bekijken per onderwerp. Ten slotte kan je locatiemeldingen en geschiedenis in de app instellingen.
 • De redelijk populaire app Flipagram (gratis), waarin je muziek kan toevoegen aan een slideshow van foto’s, is voorzien van een leuke nieuwe deelfunctie. Je kan eigen filmpjes nu ook delen via WhatsApp Messenger. Tevens is de uploadtijd verminderd, zodat je ook minder lang op het delen hoeft te wachten.
 • Week Agenda Ultimate (€0,89) voor iPhone is een betrekkelijk simpele applicatie, maar dat werkt juist in zijn voordeel. Vind maar eens een agenda-app op de iPhone en iPad die dichterbij een papieren agenda komt. Nu is er dan toch een pikante toevoeging aan de app gedaan die je echt niet op papier zal tegenkomen. Je kan in de app een Calendar Store bezoeken om meer dan 140 agenda’s te kopen. Zo haal je bijvoorbeeld het speelschema van het WK van 2014 in je agenda zetten.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2014, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.