LG UltraFine-display.

LG UltraFine 5K-display nu alsnog beschikbaar bij online Apple Store

Het LG UltraFine 5K-display is vanaf nu te bestellen via de online Apple Store. Eerder was er sprake van dat dit externe scherm vertraging opgelopen had. De speciale korting in de Apple Store is verlengd.

LG UltraFine-display.
Weet je nog dat Apple tijdens de onthulling van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar ook nog twee nieuwe externe schermen aankondigde, in samenwerking met LG? Het 4K en 5K UltraFine-scherm wordt door Apple aangewezen als het perfecte externe scherm voor je MacBook Pro, maar de 5K-variant is nog steeds niet verkrijgbaar. Volgens 9to5Mac is het 5K-scherm van LG officieel uitgesteld. Oorspronkelijk zou het scherm in december verschijnen.

20-12-2016: Het LG UltraFine 5K-display is nu alsnog te koop via de online Apple Store. De eerste levering vindt plaats op 27 december en is vanaf 29 december in de fysieke Apple Store beschikbaar. De speciale actieprijs van €1049 is verlengd tot en met 31 maart 2017.

UltraFine 4K- en 5K-scherm van LG

Apple heeft sinds afgelopen zomer geen eigen extern scherm meer in haar Mac-assortiment. Als je dus je nieuwe MacBook Pro, die alleen USB-C-aansluitingen heeft, aan wil sluiten op het nieuwste van het nieuwste, dan was het nieuwe UltraFine-scherm van LG een mooie optie. De 4K-variant is van 21,5-inch, terwijl de 5K-variant een schermdiagonaal van 27-inch heeft. Dit zijn exact dezelfde afmetingen als de iMac-schermen en de 5K-variant is precies even groot als Apple’s vorige Thunderbolt display, maar dan met een 5K-resolutie. De 4K-versie van het UltraFine-scherm is te bestellen voor €561 (met een levertijd van acht tot tien weken). Maar het 5K-scherm, dat in december beschikbaar had moeten komen om te bestellen, is nog steeds niet te koop.

Het scherm zou nu dus officieel uitgesteld zijn, al is er nog geen statement van LG zelf. Ook op de Apple-website wordt nog gemeld dat het scherm in december beschikbaar komt, maar gezien de kerstdagen alweer voor de deur staan, lijkt het er niet erg op dat de 5K-variant 2016 nog gaat halen. Mocht het scherm nog deze maand te bestellen zijn, dan zal de levertijd naar verwachting op z’n vroegst ergens in februari zijn.

Toch is er een probleem met het uitstel. Het UltraFine 5K-scherm is, net als vele andere USB-C-accessoires, tot en met 31 december 2016 in de aanbieding. In plaats van €1399 betaal je voor het 5K-scherm volgens de actie €1049: een flinke korting van €350. Het probleem is echter dat dit model dus nog steeds niet te bestellen is, terwijl de actie nog maar loopt tot en met 31 december. Apple geeft dus een korting op een product dat nog helemaal niet te bestellen of te koop is geweest.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 20 december: Het LG UltraFine 5K-display is nu alsnog te bestellen via de online Apple Store. Het artikel is daarom opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2016, 17:29
Categorie Accessoires
Onderwerpen beeldscherm, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.