Reacties voor: ‘De Smart Cover is een gigantische winstmaker voor Apple’

De Smart Cover voor de iPad 2 is volgens analist Keith Bachman verantwoordelijk voor ruim 300 miljoen dollar omzet. 150 miljoen daarvan is brutowinst.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Prutding.

    Het concept van het hoesje is mooi, enkel functioneel is deze niet echt.
    – Scherm krijgt strepen op vouwnaden
    – Achterkant is niet beschermt
    – Magneetjes verliezen zijn sterkte binnen aanzienlijke tijd.

    Desalniettemin leuk bedrag wat ze er aan hebben overgehouden ๐Ÿ™‚

  2. 90%? Waar halen ze dat vandaan???? Ik heb nog nooit iemand in mijn omgeving met zo’n hoes gezien omdat ze het net als ik een waardeloos concept vinden totaal geen goede bescherming en onhandig.

    Heb een leren hoes waar je hem inschuift met goed dikke bescherming en makkelijk vasthoud.

  3. Hoezo Prutding? Afgezien van de strepen die ontstaan: dat is inderdaad een beetje jammer vind ik de Smartcover toch een prima aanvulling op mijn iPad!

  4. Ik heb er zelf eentje en ben er erg tevreden mee. Als je de ipad alleen thuis gebruikt is het een ideaal ding, waarom zou je thuis de achterkant willen beschermen?

    Die strepen op het scherm zijn wel hinderlijk, maar het scherm moet toch schoongemaakt worden met die strepen van je vingers erop.

  5. Ik gebruik de houten versie. Wat een topper, en veel mensen die hem zien zijn er helemaal weg van. Zeker geen spijt van, sterker nog ik heb een tweede besteld in een ander design.

  6. Nog geen enkele iPad eigenaar ontmoet met een Smart Cover. Ik zie er echt het nut niet van in behalve dat het mooi is.

  7. Heb een smartcover en vind het een leuke toevoeging aan de iPad2.
    Ik vind het persoonlijk fijner om de smartcover open te doen dan the unlocken met een swipe.
    Achterkant is bij mij beschermt door een Logic3 doorzichtige case. Hier een stukje uitgefreest zodat de Smartcover past, en mijn ipad is:
    – Ten alle tijden beschermt
    – Makkelijker te gebruiken dan uit het hoesje halen en unlocken
    – Mobieler (hoef niet elke keer weer terug te doen in het hoesje. Oppakken en meenemen), wat dat betreft meer een soort ‘krant’, dichtdoen, onder je arm.
    – Altijd mogelijk om hem schuin te zetten om te typen, rechtop te zetten om filmpje te kijken.

    Ik snap dat dit niet voor iedereen de beste oplossing is, maar IK zou niet meer zonder willen. Hoop dan ook dat mijn 3GS kan worden vervangen door een 5 met mini-smartcover systeem.
    Vind de prijs wel best hoog, maar dat is met alle accessoires tegenwoordig. Ook jammer dat er geen ‘plastic’ varianten zijn die zakelijker ogen; de leren varianten zijn gewoon TE duur, naar mijn idee..

  8. Het staat hetzelfde in de bron, maar zijn de getallen niet omgedraaid?

    “dan zou dit neerkomen op 300 miljoen dollar aan verdiensten en 150 miljoen dollar brutowinst.”

  9. @DennisU
    Ik zie dat jij helemaal hebt lopen kloten met frezen en alles. Ik raad allen deze cover aan voor volledige protectie met de Smart Cover. http://www.switcheasy.com/products/CoverBuddy/
    Dit werkt perfect met mijn Smart cover.

  10. @ atMaikelw:
    Ik kan je verzekeren, je laatste punt is niet zo want magneten verliezen hun kracht niet (in ieder geval niet binnen 3 maanden) en zo ook deze niet.

  11. @Sander: Een magneet verliest zijn kracht wel degelijk: http://www.goeievraag.nl/vraag/magneet-kracht-houden.14227

    @Pako: Hoezo prutding? Zie mijn post ๐Ÿ˜‰

    Ik zeg niet dat het een lelijk ding is, dat zeker niet, hij is prachtig. Ik vind het alleen een onhandig nutteloos hoesje wat geen goede bescherming biedt voor je iPad ๐Ÿ˜‰

  12. Ik snap het echt niet. Iedereen is lyrisch over het design, gewicht, dikte. En zodra ze een iPad,iPhone, of wat voor smart device ook. Gaan we hem inpakken met dikke, lelijke, zware condooms of erger koffers. Lijkt een beetje op de jaren zestig. Een nieuw Bankstel met een plastic hoes erover.

  13. Ik snap het echt niet. Iedereen is lyrisch over het design, gewicht, dikte. En zodra ze een iPad,iPhone, of wat voor smart device ook. Gaan we hem inpakken met dikke, lelijke, zware condooms of erger koffers. Lijkt een beetje op de jaren zestig. Een nieuw Bankstel met een plastic hoes erover.

  14. Ja Ron, jaren 60 idee of niet, vooral de mensen die hier komen zullen het apparaat over 1 jaar toch weer willen verkopen, en met dikke krassen verkoop je hem niet echt lekker ;). Een hoes eromheen is daarom een prima oplossing. Simpelweg omdat het een Apple hoes is (dus niet een lelijk 3rd party merk) waardoor je design niet verloren gaat. En plak een transperante stikker op de achterkant en je bent in 1 klap klaar :). Hoewel het natuurlijk te betwijvelen valt of die 70 euro voor een smartcover + achterkant opweegt tegen de minderwaarde van een bekraste iPad ;).

  15. Ooh en BTW; Keith Bachman heeft ook even gekeken hoeveel kunstof en hoeveel leren hoezen er worden verkocht? En wat het verschil in marge/omzet tussen de 2 zijn ? En ook de inkoopkorting eraf gerekend voor de Resellers die ze verkopen (die winst gaat natuurlijk naar de reseller, niet naar Apple ๐Ÿ˜‰ )

  16. @ Henk

    Hoezo, die smartcover kan je toch misschien houden of mee verkopen!

  17. Tsja, ook ik zal niet beweren dat een krasje op mijn maagdelijke iPad pijn doet. Zowel op de glaszijde als op de aluminium achterzijde. Maar het ding is ontworpen, en goed ontworpen. En om ‘m dan in te pakken of te beplakken met houten, acrylic, leren, of wat dan ook voor non-oplossing vind ik afdoen aan het karakter van dat GEBRUIKS-ding.

    Mijn tafel zit ook een kras op, mijn auto ookโ€ฆ ‘t is niet anders denk ik, ik gebruik ‘m lekker in plaats van -al teveel- stil te staan bij eventuele krasjes. En ja: ben er wel zuinig op.

  18. Mooie en handige hoes is de unieke Grid-it iPad wrap van Cocoon. nu ook in Nederland te verkrijgen op grid-it.eu

  19. Als, als, als.
    Ik denk dat de klanten van Keith Bachman gewoon moeten wachten op de cijfers van Apple zelf, die op 19 juli worden gepresenteerd. Wat heeft het voor zin om nu te speculeren?

  20. Het zal wel aan mij liggen, maar werkelijk iedereen die een iPad2 heeft in mijn omgeving heeft een smartcover. In tegenstelling tot de beweringen die ik hierboven lees. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat er zeker een flink aantal verkocht zijn, maar ja 90%..wie gaat het zeggen?

    Persoonlijk vind ik het een prachtig en goed functionerend product. De strepen zijn idd een minpunt, maar voor de rest kan ik er alles mee wat ik van een hoesje kan verwachten. De magneten werken nu overigens al 4,5 maanden precies hetzelfde, dat demagnetiseren valt dus ook wel mee.

  21. Logisch. Ik kan je nu al vertellen dat de iPhone 5 en iPod Touch 5 het ook krijgen.

  22. Ik gebruik de Smartcover in combinatie met een HyperShield.. http://www.d95.nl/producten/categorie/191/hypershield-ipad-cover

    Werkt prima!

  23. Ik vind het persoonlijk een prima ding die Smartcover. Bij mij ook nog steeds niks gemerkt dat de kracht van de magneten afneemt, en heb hem al vanaf dag 1.

    Ik vind dat het gewoon hoort bij de iPad 2! En ik gebruik zelfs een leren case van sena erbij voor onderweg. De Sena Kutu. Uit amerika besteld en je iPad incl. Smartcover kan erin, handig koordje om de iPad eruit te halen, werkt perfect.

  24. Ipad2 zonder smart cover…..FAIL!!! ๐Ÿ™‚

  25. Gebruik mijn iPad vrijwel alleen thuis. Heb een ideaal neopreen hoesje (โ‚ฌ5) waar je hem in schuift en weer uithaalt. Geen dikke beschermlagen of plakfolies, nergens voor nodig. Alleen een spijker of diamanten ring maakt krassen op dat ding…

  26. Ziet er super mooi en ‘design-ish’ uit, maar het is niet echt nuttig! De achterkant blijft totaal onbeschermd, waardoor het z’n nut als ‘cover’ mijns inziens al voor de helft verliest!

    Als het inderdaad zo is dat je op de vouwnaden alsnog vlekken krijgt, dan verliest het ook dat ‘speerpunt’ – het streep en vlek-vrij houden van het scherm.

    Al met al vind ik het wel een mooi ding, maar de prijs weerhoudt me er weer van er een te gaan halen, want Apple heeft natuurlijk heel doordacht de mooie kleuren alleen uitgebracht in een leren uitvoering, waar ze dan gelijk een kapitaal voor vragen. Als je daar bij optelt dat het een accesoire is waar je relatief weinig aan hebt, zou je juist verwachten dat het helemaal niet zo wintgevend zou moeten zijn.
    Daar komt nog bij dat ik van รกl die mensen met een iPad 2, er nog maar รฉรฉn gezien heb met een smartcover. Het idee is leuk, maar de uitvoering had beter gekund!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.