Cydia na 86 uur weer volledig bereikbaar (jailbreak)

Cydia is na een downtime van 86 uur terug online. De alternatieve App Store werd getroffen door een storing bij Amazon EC2, de online opslagdienst van Amazon.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cydia appCydia is na een downtime van meerdere dagen eindelijk weer bereikbaar. De alternatieve App Store was de afgelopen dagen moeilijk bereikbaar vanwege problemen bij Amazon’s EC2-opslagdienst. Vanaf nu kun je weer toegang tot je Cydia-account en is het weer mogelijk om apps aan te schaffen en thema’s te downloaden. Cydia-oprichter Saurik kondigde het nieuws via Twitter aan. Saurik gebruikt Amazon EC2 onder andere voor de Cydia-website en voor het afrekengedeelte van zijn website. Sinds de problemen begonnen sliep Saurik steeds korte periodes van 1,5 uur achter elkaar om Cydia weer zo snel mogelijk online te krijgen. Erg tevreden over de dienstverlening van Amazon Premium Support was hij daarbij niet. Ook sites als Reddit en Foursquare werden door de Amazon-storing getroffen.

Geruchten dat Saurik miljoenen zou verdienen met Cydia (en dus ook veel geld verliest als de Cydia Store niet bereikbaar is) werden vorig jaar ontkend. Die geruchten ontstonden nadat Saurik de alternatieve jailbreakstore RockYourPhone had overgenomen. Saurik zei vorig jaar dat hij $10.000 voor de online opslagruimte betaalt, nog eens $5.000 kwijt is aan bandbreedte, een paar duizend dollar aan servers heeft staan en ook nog een kantoor en personeel moet betalen. De administratieve en juridische kosten waar hij regelmatig mee te maken heeft, zijn daarin nog niet meegenomen.

Cydia-Online

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:14
Categorie Jailbreak
Onderwerpen amazon, cydia, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.