Cove

Maak een muzikaal dagboek met de Cove-app

Je gevoelens uiten kan lastig zijn, maar met Cove moet het een stuk makkelijker worden om een dagboek te maken dat je aan kunt vullen met muziek en tekst.

Cove

De App Store loopt over van de dagboek-apps waarin je dagelijkse bezigheden kunt neerpennen. Soms kan het echter lastig zijn om je gevoelens uit te drukken in woorden, iets waar vooral tieners vaak tegenaan lopen, zo zeggen de makers van Cove. Zij ontwierpen een dagboek waarmee je gevoelens uit door middel van klanken en muziek.


‘Over emoties praten kan lastig zijn, waardoor mensen soms maar gewoon niets zeggen’, schrijven de makers van Cove op hun website. ‘Muziek en emotie gaan hand in hand, en door muziek te maken kun je jezelf uitstekend uitdrukken.’

Cove Cove

Cove muziek en dagboek in één

Daarom bestaat de Cove-app uit twee onderdelen: het maken van muziek en het opslaan ervan. Om ervoor te zorgen dat ook mensen zonder muzikaal talent hun gevoelens met Cove uit kunnen drukken is de app heel simpel in gebruik. Zo kies je om te beginnen een van de zes stemmingskleuren door van links naar rechts over het scherm te vegen.

Vervolgens voeg je steeds meer lagen aan het scherm toe, zodat er uiteindelijk een strand ontstaat waar stenen op liggen. Door grote en kleine stenen weg te leggen ontstaat er vanzelf een melodie. De bovenste laag is een algemene filter die het geluid extra kalm of stemmig kan maken.

Als je tevreden bent over het nummer dat je gemaakt hebt kun je hem in je Journal opslaan. Deze dagboekpagina is vervolgens aan te vullen met een blokje tekst, een titel en tags met woorden als Sad, Annoyed, Regret en Lost. Zo kun je na afloop gemakkelijk zien hoe jij je die dag voelde, terwijl je op de achtergrond de muziek hoort die je gevoelens uitbeelden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2015, 20:53
Categorie Apps
Onderwerp dagboek
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.