Moodnotes

Moodnotes is de nieuwe app van de Monument Valley-studio

Moodnotes is de nieuwe app van UsTwo de makers van Monument Valley. Moodnotes is echter geen game, maar een combinatie van een dagboek en een logboek om je stemmingen in bij te houden. Zat jij hier op te wachten?

Moodnotes

Monument Valley is een van onze favoriete iOS-games, dus hielden we ontwikkelaar UsTwo nauwlettend in de gaten voor nieuwe applicaties. Zojuist hebben ze Moodnotes onthuld, een simpele dagboek- en stemmings-app die je direct kunt downloaden.


Moodnotes combineert een klassiek dagboek met een app waarin je dagelijks je humeur aangeeft met gekleurde gezichtjes. Op deze manier kun je na verloop van tijd zien of je leven op rolletjes loopt, of dat het tijd wordt voor iets anders.

Hoe voel je je vandaag?

Voor de app werkt UsTwo samen met psychologen van Triveport, die eerder de app MoodKit – Mood Improvement Tools ontwikkelden. Ook deze app is erop gericht om meer inzicht te krijgen in je gemoedstoestand, zodat je na verloop van tijd hopelijk gelukkiger wordt. Dit concept is versimpeld in Moodnotes, zodat je er hopelijk iedere dag gebruik van maakt.

Moodnotes-iPhone

Met de bijbehorende Apple Watch-app kun je met een druk op je pols een smiley aantikken die het beste jouw stemming op dat moment laat zien. Een geel lachend gezichtje als het goed gaat, of een grijs sip mannetje als je het niet meer ziet zitten.

Naast het vastleggen van je stemmingswisselingen, geeft Moodnotes je aan de hand van deze gegevens ook tips en stelt het vragen om erachter te komen waarom je die gevoelens hebt.

Niet de eerste

Een simpel concept, dat helaas ook niet zo origineel is. Apps als Mr Mood staan al jaren in de App Store en doen in principe hetzelfde, al krijg je er vaak geen tips bij.

Moodnotes-Apple-Watch

Ook zal dit voor veel Monument Valley-fans niet de app zijn waar ze op gehoopt hadden, al kan het natuurlijk zijn dat een dergelijke samenwerking meer een zijproject is van UsTwo. Op de dag dat ze daadwerkelijk met een nieuwe game komen, kunnen wij in ieder geval een lachend gezichtje in Moodnotes zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2015, 17:27
Categorie Apps
Onderwerp dagboek
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.