Reacties voor: Chronic Dev Team beschikt over jailbreak voor iOS 4.1 (jailbreak)

Het Chronic Dev Team beschikt over een bootrom-exploit waarmee iOS 4.1 te jailbreaken is op de iPhone, iPod touch en iPad. Het is nog niet bekend wanneer een publieke jailbreak beschikbaar zal worden gemaakt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 83 reacties

  1. Geweldig nieuws. Nu maar wachten tot dat ik me 3G weer terug krijg en 4G binnen hebben

  2. Mooi, kan dus niet wachten tot de jailbreak van iOS 4.1 af is!!

  3. De titel klopt niet!
    Ze beschikken alleen over een exploit!
    de exploit is de fout in de code/hardware van apple zegmaar, het duurt dus nog wel ff voordat dit een kant en klare jailbreak wordt

  4. Haha, geniaal! Blijft gewoon een kat en muis spelletje! Jongens leveren goed werk, hoop dat het snel uitkomt! 🙂 Mis nu toch wel m’n jailbreak voor wat kleine dingetjes…

  5. Hopelijk komt hij er snel aan…. respect DevTeam

  6. Persoonlijk hoop ik dat ze wachten tot november met releasen zodat alle iDevices untethered gejailbreaked kunnen worden..

  7. @Leroy: het is maar wat je definitie van “jailbreak” is. De mijne zou zijn dat er sprake is van een jailbreak wanneer je een bepaalde mate van toegang hebt tot het systeem die binnen de door Apple geboden sandbox niet mogelijk is. Die mate van toegang (and then some) hebben de hackers nu (blijkens de IBSS-key die gepost is). Wat jij onder “jailbreak” verstaat is zover ik begrijp een point-and-click oplossing voor eindgebruikers: die is er inderdaad voorlopig nog niet. In het artikel staat dan ook:

    Het is nog niet bekend wanneer de exploit ook tot een publiek beschikbare jailbreak zal leiden, aangezien daar nog veel werk voor verzet moet worden.

  8. Super is dit!
    Ik hoop dat deze snel beschikbaar is.

  9. Super! toch ‘voor de zekerheid’ maar even wachten met de update naar 4.1. Mijn 3gs draait nu nog op 4.0.2 (zonder jailbreak). Nu dan toch eindelijk jaibreak???

  10. Helemaal top! 😀
    hopelijk komt het er snel aan! kan ik eindelijk gebruik maken van iOS 4.1, waardoor de bugfixes gefixt zijn!

  11. kan ik nu mijn iPhone4 updaten en later de jailbreak installeren? of moet ik wachten?

    en hoezo is dit mischien wel de laatste jailbreak en dan voortaan tethered, dat wil dus zeggen dat apple het kat en muis spel wint? en dat de untethered jailbreak opzijn bijwijzevan:P

  12. Dat is heel goed nieuws!
    hoop dat er ook snel een unlock komt voor de baseband van 4.1…

  13. @Paul Durden: Oke, duidelijk. Met deze interpretatie is de titel inderdaad correct

  14. Ik denk dat deze exploit al mogelijk was bij 4.01 en 4.02 maar dat hebben ze stil gehouden tot 4.1. Deze versie is nog maar net uit en ze hebben nu al een lekkage gevonden is wel erg snel vind ik zelf. Maar het kat en muis spelletje krijgt nog wel een staartje aangezien ik binnenkort update 4.1.1 verwacht. Er zijn nu al mensen die kleine bugjes melden. (zwarte filmrollen etc). Apple is ook niet gek ze brengen 4.1 uit waarvan ze weten dat er nog een paar kleine bugjes inztitten. Het dev team komt met een jailbreak en apple komt een paar dagen/weken met een nieuwe sw versie die kleine bugjes in 4.1 repareerd en tada jailbreaken is weer niet mogelijk. Dev team gaat haastig opzoek naar andere JB mogelijkheden maar wachten af tot november op sw versie 4.2 en het verhaal begint weer van vooraf aan etc. etc. etc.

  15. Volgens mij gaat de JB al over paar dagen in orde zijn. 4.1 is mooie update, ze gaan niet wachten tot November. Ik gok dat we dit weekend al pak verder staan en meer weten. 🙂

  16. Maakt niet uit door wie, maar ik hoop echt dat er heel snel een jailbreak komt voor 4.1.

  17. Ik vind het gewoon goed echt klasse

  18. Maakt niet uit door wie, maar ik hoop dat er heel snel een jaillbreak komt voor 4.1

  19. Kat en muis spelletje zal ook nooit eindigen. Maar gaat er mij nu ff om dat ik eindelijk mijn met 4.0.2 geleverde iphone4 kan breaken. Een iPhone is maar een halve zonder jb!

  20. Ze wachten beter met een jailbreak uit te brengen tot iOS 4.2 er is.

    Kan de jailbreak gelijk gebruikt worden voor iPhone/iPod Touch/iPad.

    Bij elke update van Apple word een jailbreak moeilijker, beter de exploit geheim houden tot iOS4.2 er is, dan kunnen alle iDevices gejailbreaked worden en genieten veel meer mensen van de betere apps in Cydia (of Rock)

  21. Het zou wel fijn zijn dat ie komt, ik gebruik maar weinig van de Cydia store en iPhone is officieel simlock vrij. Maar de dingen die ik gebruik (SBsettings, Lockscreen info en SMS delivery reports) vind ik dermate belangrijk dat ik ze niet kan missen eigenlijk.
    Alhoewel het een schande is dat die apps niet gewoon in de normale app store zitten..

    Wel leuk om het kat en muis spel te zien, Apple weet heus wel dat ze altijd ‘verliezen’ en dat er altijd een weg is. Maar voor de devvers is het ook gewoon leuk om te doen zulke dingen.

  22. Spannend, spannend.
    Hoop snel hier meer over te zien!

    Zit namelijk al op 4.1

  23. Mijn gevoel zegt ook wachten tot 4.2. Deze update schat ik net wat groter in dan de 4.1 en het zou zonde zijn als de 4.2 jailbreak lang op zich zou laten wachten.

  24. Vertel me alsjeblieft dat dit ook enige kans zou bieden dat iPads werkend op 3.2.2 gejailbreakt kunnen worden? Zou echt geweldig zijn!

  25. Vertel me alsjeblieft dat er misschien een kans is dat een (geleverde) iPad 3.2.2 gejailbreakt kan worden?

  26. Origineel geplaatst door aNausea
    Volgens mij gaat de JB al over paar dagen in orde zijn. 4.1 is mooie update, ze gaan niet wachten tot November. Ik gok dat we dit weekend al pak verder staan en meer weten.

    Wat een uitspraak…jammer alleen dat we er niks aan hebben.

  27. Als Apple nou echt zo’n probleem zou hebben met jailbreak dan zou een miljardenbedrijf als Apple heus wel 2 of 3 mannetjes fulltime time op een intern jailbreak projekt zetten zodat ze de lekken zelf ook boven krijgen voor ze gebruikt kunnen worden voor een publieke jailbreak van bv het dev. Team.
    Apple heeft zelf ook baat bij de ontwikkelingen die voortkomen uit het jailbreaken.
    Ik denk zelfs dat een hele hoop mensen geen iPhone zouden kopen als deze met zekerheid niet gejailbreaked kunnen worden.
    En dan de software matige ontwikkelingen die Apple uit de jailbreakscene overneemt nog.
    Nee, Apple vind het best zo denk ik.

  28. Yay! Ook voor pad!!!

  29. hallo,

    heb net mijn iphone 3g gejailbreakt. (op de 4.1 software)

    zal later vanavond mijn jailbreak video op youtube zetten.
    zodat iedereen zijn iphone 3g kan jailbreaken

  30. Mooi haha dat laatste,
    “… Moet de chain of trust bij opstarten gebroken worden, tenzij je @comex heet natuurlijk” hahaha

  31. Ik heb momenteel 4.0.2 op mijn iphone 4 staan. en ik wil graag jailbreaken. wat moet ik doen. wachten tot er een jailbreak komt voor 4.0.2 of upgraden naar 4.1 en dan wachten op een jailbreak?

  32. Ik hoop ook zo van harte dat iPad firmware iOS 3.2.2 ook gejailbreakt kan worden met deze aankomende jailbreak! Ik heb een factory 3.2.2. Dat is idd balen!

  33. Ik zit ook op een factory iPad 3.2.2
    Ik mis de JB wel :p ik mis sowieso ios4 op de iPad…

  34. Dit is goed nieuws, maar ze zouden het beter op veilig spelen en ng even wachten tot 4.2 Zoals hier al vermeld is, dan hebben alles Iusers er iets aan, want ik zit namelijk ook op een factory Ipad 3.2.2 (gekocht op maandag) en dat is echt balen. Then again wil ik ook liever zo snel mogelijk toegankelijkheid van cydia op mn Ipad. Als ze deze jailbreak verder zetten, hopelijk brengt het dan een 3.2.2 jailbreak met zich mee, dat zou echt meesterlijk zijn. Zolang ze maar een gaatje vinden in het werk van apple devs is het allemaal geen probleem. We moeten gwn geduld hebben.

  35. Kan iemand mij vertellen of het chronic dev team ooit een jailbreak heeft uitgebracht? Dit kan ik me namelijk niet herinneren. Verder doet dit me sterk terug denken aan greenpois0n, waar we nooit meer iets van hebben gehoord.

    Ook geloof ik dat er een fout in de tekst staat, voor een untethered jailbreak moet de chain of trust juist Niet gebroken worden.

    (Red.) Zonder de chain of trust op enig moment te breken kan er ook geen sprake zijn van een jailbreak.

  36. Origineel geplaatst door thasjosjo
    hallo,heb net mijn iphone 3g gejailbreakt. (op de 4.1 software)zal later vanavond mijn jailbreak video op youtube zetten.
    zodat iedereen zijn iphone 3g kan jailbreaken

    Dat zou lachen zijn!!

  37. Ze kunnen niet meer wachten..
    De code ofzo van de fout staat op twitter dus Apple kan nu al beginnen met tegenwerken… Beter dat de fout dan nog ff gebruikt kan worden 😉

  38. Goed nieuws maar wacht nog maar even, draai nu mijn jb op 4.01 op mijn iPhone 4, heb dus geduld!!!

  39. @thasjosjo: Heb jij geen last van ontbrekende bel icoontjes en netwerk problemen?

  40. Yes, dan kan ik updaten naar 4.1 en meteen jailbreaken 😀

  41. @Erdem01: Ik zit met het zelfde probleem! Komt er een JB voor 4.0.2 of zullen ze meteen 4.1 pakken???

  42. Kan iemand uitleggen wat een hele lange hash code bewijst dat een jailbreak methode gevonden is?

  43. Ga nou niet je gejailbreakte iPhone, iPod touch of iPad updaten want dan ben je erg voorbarig.

    De iPhone-hackers die de ontdekking hebben gedaan waar een gaatje zit (en waarschijnlijk ook niet kan worden tegen gehouden door Apple) zeggen zelf dat er nog veel moet gebeuren voordat er een werkbare jailbreak beschikbaar komt. Maar in ieder geval gloort er hoop aan de horizon voor gebruikers die meer willen halen uit iOS dan Apple ze toestaat.

  44. Klinkt goed ;D

  45. @Job:

    Zonder een jailbreak kom je niet achter deze hashcode. Oftewel, hij heeft hem kunnen jailbreaken (en dan bedoel ik toegang tot de root o.i.d.).

  46. Update: MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft enkele minuten geleden bevestigd dat de gevonden bootrom-exploit inderdaad ook geschikt is om de iPad en de 4e generatie iPod touch (die gisteren gelanceerd werd) te jailbreaken.

  47. @Marcooo: 4.2 is alleen voor iPad. Dus daar op wachten heef niet veel zin.

  48. gaat niet met 4.0.2????

  49. ofwel dat de exploit ook werkt op iPad 3.2.2?

    /me hopes 🙂

  50. Ik ben blij met de jailbreak voor 4.0.1 maar dit is ook goed nieuws kan ik weer ff prutsen 😛

    Alleen hoe zit het met de apps in cydia zijn die al reeds compatible voor 4.1?

  51. Komt er nu een JB voor 4.0.2 of kan ik gewoon updaten naar 4.1 en dan die JB afwachten?

  52. De Iphone 3G os 4.1 is al te jailbreake heb hem net zelf ook gejailbreaked namelijk

    Download de laatste redsnow (redsn0w_win_0.9.5b5-5) en de firmware voor versie 4.0 (iPhone1,2_4.0_8A293_Restore ) ja inderdaad 4.0 en klaar ben je THAT’S IT

  53. Origineel geplaatst door Paul Durden
    de 4e generatie iPod touch (die gisteren gelanceerd werd).

    O. Ik heb hem zondag besteld, maar nog steeds niet verzonden.): Weet iemand wanneer hij beschikbaar zou komen in NL???

  54. @thespirit: Dat lijkt me onzin, maar goed. Die lekken vind je niet even in tienduizenden, misschien wel honderdduizenden regels code. Apple houdt van controle en zal jailbreaken nooit toestaan.

  55. Wanneer gaat deze jailbreak uitkomen? Als hij uitkomt word het dan ook dat je alleen naar een site hoeft te gaan zoals jailbreakme.com of moet je weer moeilijk doen ?

  56. Origineel geplaatst door VB-MCHL-040
    De Iphone 3G os 4.1 is al te jailbreake heb hem net zelf ook gejailbreaked namelijkDownload de laatste redsnow (redsn0w_win_0.9.5b5-5) en de firmware voor versie 4.0 (iPhone1,2_4.0_8A293_Restore ) ja inderdaad 4.0 en klaar ben je THAT’S IT

    maar dan heb je toch niet de versie 4.1?
    dat heb ik nl ook gedaan en ik heb versie 4.0.2

  57. Origineel geplaatst door VB-MCHL-040
    De Iphone 3G os 4.1 is al te jailbreake heb hem net zelf ook gejailbreaked namelijkDownload de laatste redsnow (redsn0w_win_0.9.5b5-5) en de firmware voor versie 4.0 (iPhone1,2_4.0_8A293_Restore ) ja inderdaad 4.0 en klaar ben je THAT’S IT

    Zo heb ik het al 3 x gedaan maar steeds is het telefoon icoontje weg.

  58. Origineel geplaatst door VB-MCHL-040
    De Iphone 3G os 4.1 is al te jailbreake heb hem net zelf ook gejailbreaked namelijkDownload de laatste redsnow (redsn0w_win_0.9.5b5-5) en de firmware voor versie 4.0 (iPhone1,2_4.0_8A293_Restore ) ja inderdaad 4.0 en klaar ben je THAT’S IT

    Bedankt! Werkt als een……

  59. Das al 1 dag zonder nieuws…

  60. @Rea Geert: @Rea Geert:

    Origineel geplaatst door Rea Geert
    Origineel geplaatst door VB-MCHL-040De Iphone 3G os 4.1 is al te jailbreake heb hem net zelf ook gejailbreaked namelijkDownload de laatste redsnow (redsn0w_win_0.9.5b5-5) en de firmware voor versie 4.0 (iPhone1,2_4.0_8A293_Restore ) ja inderdaad 4.0 en klaar ben je THAT’S ITBedankt! Werkt als een……

    maar heb je ook het telefoon icoontje?
    Bij mij en andere 3G gebruikers ontbrak die na de jailbreak met redsnow

  61. Origineel geplaatst door Rogier_s
    Komt er nu een JB voor 4.0.2 of kan ik gewoon updaten naar 4.1 en dan die JB afwachten?

    Sowieso SHSH blobs opslaan en gewoon upgraden en wachten 😉

  62. Inderdaad ook bij mij ontbreekt dan het telefoon icoontje…

  63. Ook bij mij geen telefoon icoontje meer.

  64. @W: de 4.0.2 heb ik op mijn iphone staan en gejailbraked.
    Met redsnow kan je de gegevens mailen als je wil.

  65. @Tom: Is het niet zo dat 4.0.2 je 3g erg traag maakt? Daarbij heb ik versie 4.1 er nu op staan, kan ik dan nog wel terug?

  66. Nog wat nieuws van Devteam?

  67. ja ik heb multi tasken wel uitgezet maar verder loopt die erg fijn op de 4.0.2 versie. Maar heb jij de 4.1 versie erop draaien met jailbrake?

    je kan volgens mij altijd terug dmv snowbreeze en dan de file van 4.0.2 browsen

  68. @Tom: ik wil die mail wel ontvangen

  69. @barry: Werkt als een……. niet dus. Idd geen telefoontje et cetera.
    We moeten even geduldig zijn! ;-((

  70. Ik ben in de war!?!? Is dit nu een andere methode om mijn 3g met 4.1 al te jailbreaken?

    Heeft iemand deze Pwnagetool geprobeerd????

    http://www.ihelplounge.com/ihelplounge/2010/09/jailbreak-iphone-3g-41-ios-with-pwnagetool-mac.html#tpe-action-posted-6a0120a619c18e970c0133f4146ab2970b

  71. @Rogier_s: Wat is je e-mailadres?

  72. Hallo Allemaal.
    Ik zit met een probleempje.
    Ik heb mijn iphone 3G Gejailbreak naar wat VB-MCHL-040
    gezegt heeft.
    Ik had hem op 4.1 staan. Na de jail staat hij nog op 4.1 en geen telefoon icon enz…
    Doet voor geen meter zo.
    Nu wil ik hem herstellen naar frabrieks instellingen,maar dat doet hij niet omdat ik de fout 1602 krijg.
    Als ik hem uit wil zetten dan doet hij dat ook niet. behalve met een harde reset?
    Iemand een idee hoe ik hem naar de frabrieks instelingen krijg?
    Thanks Ray

  73. Het probleem is al op gelost 😉
    Groetjes
    Ray

  74. Origineel geplaatst door Ray
    Het probleem is al op gelost GroetjesRay

    Kun je ook vertellen hoe??

  75. @ron: Je iPhone uitzetten doormiddel van de hardreset combi (home knop + aan uit knop ingedrukt houden)
    Dan als hij uitstaat verbinden met de pc via de kabel en meteen de home knop ingedrukt houden tijdens het opstarten.
    Dan wordt ie ook helemaal hersteld via iTunes..

    Zo ging t bij mij iig

  76. Origineel geplaatst door tom
    @Rogier_s: Wat is je e-mailadres?

    (Red.) –verwijderd

  77. @rogier_s: ik heb je de links verstuurd bestanden waren te groot om te mailen.

  78. Origineel geplaatst door VB-MCHL-040
    Download de laatste redsnow (redsn0w_win_0.9.5b5-5) en de firmware voor versie 4.0 (iPhone1,2_4.0_8A293_Restore ) ja
    4.0 en klaar ben je THAT’S IT

    Heb het geprobeerd maar redsnow herkent het niet.

  79. Ik heb een vraag.

    Ik heb mijn Iphone 3G geupdate van IOS 4.0 naar IOS 4.1.
    Nu heb ik nooit een SHSH Blob opgeslagen en was er dus zeker van dat ik de “sjaak” was.
    Toch heb ik geprobeert TiniUmbrella een SHSH Bolb van IOS 4.0.1 te laten downloaden.
    Deze heb ik nog nooit op mijn telefoon gehad maar toch werkte het.
    Nu gelukkig mijn 3G naar IOS 4.0.1 terug gekregen en kan ik weer bellen.
    Ben namelijk afhankelijk van ultrasn0w om te unlocken aangezien ik geen T-Mobile sim heb.

    Ik heb al 1001 keer gelezen dat dit normaal niet mogelijk is als je niet je eigen SHSH Bolbs hebt opgeslagen via Cydia, maar hoe is dit dan mogelijk?

  80. @MrLapin: omdat een 3G eingelijk altijd gedowngraded kan worden, het SHSH verhaal is als het goed is niet van toepassing op de 3G alleen 3Gs en 4.

  81. Thanks, weer wat geleerd.
    Maarja onderhand een Iphone 4 aangeschaft dus deze is weer even in de doos totdat er een goeie jailbreak / unlock komt voor 4.1 en nieuwe BB

  82. Wat is BB??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.