Chronic Dev Team beschikt over jailbreak voor iOS 4.1 (jailbreak)

Het Chronic Dev Team beschikt over een bootrom-exploit waarmee iOS 4.1 te jailbreaken is op de iPhone, iPod touch en iPad. Het is nog niet bekend wanneer een publieke jailbreak beschikbaar zal worden gemaakt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Chronic Dev TeamEén van de minder bekende leden van het Chronic Dev Team heeft in ieder geval een goed gevoel voor timing. Zojuist is via verschillende bronnen bevestigd dat @pod2g (die pas sinds vandaag actief is op Twitter) over een exploit beschikt waarmee de iOS-versie 4.1 die eerder vanavond vrij is gegeven te jailbreaken is. Het gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk om een zogenaamde bootrom-exploit.

Een bootrom-exploit kan niet door een eenvoudige firmware-update door Apple wordt gepatcht zoals bij de laatste userland-exploits het geval was. De jailbreak zal in eerste instantie waarschijnlijk untethered zijn, dat wil zeggen dat je géén hulp nodig hebt van een ander apparaat om een gejailbreakte iDevice op te starten. Met een volgende firmware-update zou Apple potentieel wel kunnen bereiken dat alleen nog een tethered-jailbreak mogelijk is (behoudens nieuwe exploits). Vermoedelijk is de bootrom-exploit geschikt voor alle bestaande iPhones, iPods touch en iPads. Het is nog niet bekend wanneer de exploit ook tot een publiek beschikbare jailbreak zal leiden, aangezien daar nog veel werk voor verzet moet worden. Gebruikers zullen dus voorlopig nog even geduld moeten opbrengen.

De bootrom is de eerste code die er na het aanzetten van de iPhone, iPod touch of iPad wordt gedraaid en is vergelijkbaar met de BIOS van een computer. De bootrom is echter read-only en vormt de eerste schakel in de chain of trust van de iPhone en iPod touch. In de DFU-modus wordt eerst de bootrom geïnitialiseerd en kan je vervolgens met een (gesigneerde) firmware herstellen. Als de iPhone in de normale modus wordt gestart, controleert de bootrom de LLB en start deze vervolgens. Voor een untethered-jailbreak is het over het algemeen nodig dat de chain of trust tijdens deze eerste schakel gebroken wordt (tenzij je @comex heet natuurlijk).
Update: MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft zojuist bevestigd dat de gevonden bootrom-exploit inderdaad ook geschikt is om de iPad en de 4e generatie iPod touch (die gisteren gelanceerd werd) te jailbreaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2010, 13:47
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bootrom, chronic dev team, exploit, jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.