Chinezen boos: ‘Apple verkoopt gerepareerde iPhones als nieuw’

Apple heeft in China te maken met morrende klanten, die vinden dat ze een gerepareerde of refurbished iPhone hebben gekocht, terwijl ze dachten dat het om een nieuw toestel ging. De klanten menen dit, omdat er niet meer een vol jaar garantie op de toestellen zit.

refurb-iphoneIn China is ophef uitgebroken over het feit dat klanten gereviseerde iPhones in handen kregen, terwijl ze dachten een gloednieuw exemplaar te kopen. Klanten van de Apple Store in Beijing kochten een nieuwe iPhone, maar kwamen er bij het uitpakken thuis uit dat er minder dan een jaar garantie op de toestellen zat. De indruk ontstond toen al snel, dat het om refurbished exemplaren ging. Een activist voor consumentenrechten is nu twee rechtszaken gestart tegen Apple. Wang Hai is al 15 jaar bezig met een kruistocht tegen namaakgoederen in China. Minstens zes consumenten die hun iPhone 4’s bij de Apple Store of geautoriseerde dealers kochten ontdekten dat de garantie al over 6 tot 9 maanden zou aflopen. Ze vermoeden dat het toestellen zijn, die door andere klanten zijn teruggebracht naar de winkel, of tussentijds zijn gerepareerd.

Sommige klanten gingen terug naar de winkel en kregen een nieuwe iPhone aangeboden. Een andere klant zegt dat het personeel haar om te tuin probeerde te leiden door de garantiedatum te verschuiven. Wang vindt dat zijn klanten gefopt zijn. In andere landen worden ook refurbished iPhones verkocht, maar dan betaal je veel minder. Een medewerker van de Chinese Apple Store noemt het “onmogelijk” dat er opgelapte iPhones zijn verkocht. De Chinese PR-afdeling van Apple wil geen commentaar geven. De betrokken klanten willen nu tweemaal hun aankoopbedrag, vergoeding van hun juridische kosten en excuses. Inmiddels bemoeit de China Consumers Association zich ook al met de zaak.

chinasuit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 11:38
Categorie Apple
Onderwerpen apple, china, refurbished

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.