iPhone 6 Plus Austin Mann

Professioneel fotograaf test iPhone 6-camera

Een professioneel fotograaf ging een week met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan de slag, om te zien waar de camera toe in staat is.

iPhone 6 Plus Austin Mann

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben net als hun voorganger een 8-megapixelcamera, maar dan met een nieuwe Focus Pixels-sensor. Fijne technische specificaties, maar eigenlijk willen we vooral één ding weten: hoe mooi zijn de foto’s die je met een iPhone 6-camera kunt maken? Professioneel fotograaf Austin Mann probeerde alles uit de iPhone 6 te halen tijdens een fotoshoot in Ijsland.

In een video legt Mann uit hoe de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bevielen tijdens de test:

Mann heeft een flinke reeks foto’s gedeeld, maar laat het daar niet bij: in een blogpost vertelt hij ook over zijn ervaringen met de camera’s van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Zo schrijft de fotograaf bijvoorbeeld het volgende over de nieuwe focus pixels:

De laatste paar dagen was het best donker in Ijsland, maar het was zelden te donker om goed scherp te stellen. Ik was bang dat de camera continu van focuspunt zou veranderen, maar de iPhone was hier best slim in. De iPhone-camera veranderde zelden van scherpstelpunt als ik het niet wilde en was ook supersnel.

Veel van de foto’s zijn fraai van zichzelf, maar Mann probeerde vooral de limieten van de iPhone 6-camera op te zoeken. Door bijvoorbeeld te kijken hoe grofkorrelig de pixels worden bij extreme lichtvariaties waar HDR voor vereist is:

iPhone 5s vs iPhone 6 HDR

Je vindt alle foto’s gemaakt met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op Austin Mann’s website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2014, 13:43
Categorie iDevices
Onderwerpen camera, iPhone 6, iPhone 6 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.