Fleksy Nederlands toetsenbord voor iOS 8

Toetsenbord in iOS 8 verdwenen? Zo los je het op

Een bug zorgt ervoor dat alternatieve toetsenborden in iOS 8 spontaan verdwijnen. Hoe kun je deze bug omzeilen? iCulture zocht het voor je uit.

Een bug in iOS 8 zorgt ervoor dat alternatieve toetsenborden ineens verdwijnen en niet meer bruikbaar zijn. Een vervelend probleem, maar wij hebben de oplossingen: door een iOS-functie uit te schakelen kun je weer met je toetsenborden typen.

iOS 8 toetsenborden verdwijnenHet toetsenbordprobleem in iOS 8 is niet aan specifieke toetsenborden gebonden. Wij hadden last van de bug op een iPhone met het Fleksy-toetsenbord, terwijl ditzelfde toetsenbord op een andere iPhone gewoon werkte. Omdat het volledige toetsenbord verdwijnt, is het echter een hardnekkig probleem: er is geen knop in beeld om mee naar het gewone toetsenbord te schakelen. Je kunt in de iOS-instellingen het alternatieve toetsenbord verwijderen, maar er is ook een betere oplossing.

Oplossing verdwijnende toetsenborden iOS 8

Het iOS 8-toetsenbordprobleem lijkt te worden veroorzaakt door Begeleide toegang. Deze toegankelijkheidsoptie zorgt ervoor dat je een app kunt ‘vastzetten’ met een codeslot, zodat bijvoorbeeld kinderen niet naar je iconenscherm kunnen gaan. Door Begeleide toegang uit te schakelen, werken iOS 8-toetsenborden weer. Dat doe je als volgt:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Ga naar Algemeen.
 3. Ga naar Toegankelijkheid.
 4. Ga naar Begeleide toegang.
 5. Zet de schakelaar uit.

Let op: je hebt al last van de toetsenbordbug als de Begeleide toegang-schakelaar in de iOS-instellingen staat ingeschakeld. De problemen komen dus ook voor als je de toegankelijkheidsoptie op het moment niet actief gebruikt. Waarschijnlijk conflicteert de geactiveerde schakelaar op één of andere manier met de toegangsopties van de alternatieve toetsenborden.

Door bovenstaande stappen te volgen, konden wij het toetsenbordprobleem op in elk geval één iPhone oplossen. Het lijkt echter niet de ultieme fix: op een tweede iPhone hadden we nooit Begeleide toegang ingeschakeld en werkte deze oplossing dus niet. Op meerdere andere iPhones lost Begeleide toegang het probleem echter wel op.

Werkt bovenstaande oplossing niet? Dan kun je het gewone toetsenbord terugkrijgen door alternatieve toetsenborden uit te schakelen. Dit doe je door deze stappen te volgen:

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Ga naar Algemeen.
 3. Ga naar Toetsenborden.
 4. Tap op Wijzig.
 5. Druk op de rode knop naast een toetsenbord en kies voor Verwijder.
 6. Doe dit met alle alternatieve toetsenborden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2014, 12:31
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.