Busy Shapes voor iPhone en iPad

Educatief puzzelspel Busy Shapes is Apple’s gratis App van de Week

Apple richt zich deze week op peuters en kleuters met het educatieve puzzelspel Busy Shapes. Het spel voor iPhone en iPad is Apple's App van de Week en daarom gratis te downloaden in de App Store.

Busy Shapes voor iPhone en iPadDeze week kiest Apple met de App van de Week voor de allerkleinsten. Met Busy Shapes (link) kunnen ouders de inzichtvaardigheden van hun peuters en kleuters verbeteren door hen eenvoudige puzzels te laten maken. De app richt zich op kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar. Busy Shapes kost normaal gesproken 3 euro, maar is tot volgende week donderdag gratis te downloaden.

Busy Shapes helpt inzicht kinderen ontwikkelen

Het concept van Busy Shapes is geïnspireerd op het werk van de Zwitserse wetenschapper Jean Piaget, die van mening was dat de gedachten van kinderen zich ontwikkelen door ervaringen waarin ze inzichtelijk moeten denken. Die ontwikkelingen kun je bijvoorbeeld sturen door hen met blokkenpuzzels te laten spelen, maar tegenwoordig groeien steeds meer kinderen op met een smartphone en tablet. De makers van Busy Shapes hebben dat idee dan ook doorgetrokken naar de iPhone en iPad. In het puzzelspel lossen kinderen puzzels op waarin ze eenvoudige vormen, zoals vierkantjes en cirkels, in de juiste gaten moeten plaatsen. Aanvankelijk beginnen kinderen eenvoudig, maar gaandeweg wordt de moeilijkheidsgraad opgevoerd.

De app heeft een apart menu voor ouders dat alleen toegankelijk is na het oplossen van een rekensom. Hier vind je de speeltijd, het niveau en de voortgang. Ook is het mogelijk om een account aan te maken. Daarmee kun je profielen voor meerdere kinderen maken en krijg je meer inzicht in de vorderingen van het kind, bijvoorbeeld door de dashboardweergave. De puzzel-app is helemaal ontworpen met het oog op gebruik door kinderen. Zo houdt het rekening met de grijpgrage vingertjes van kinderen en voorkomt het naar eigen zeggen dat de app crasht. De app houdt ook bij hoe lang kinderen nodig hebben om een level te voltooien en past waar nodig de moeilijkheidsgraad naar boven of onderen aan.

‘Innovatieve manier’

Busy Shapes profileert zich als een ‘innovatieve’ manier om de inzichtvaardigheden van kinderen te verscherpen. Toch zijn er ook tegengeluiden die stellen dat ouders hun kinderen beter met fysieke blokken zouden laten spelen. Daarmee leren ze, in tegenstelling tot de iPad, om fysieke objecten vast te pakken. Dit zou op zijn beurt goed zijn voor de motoriek van het kind. Busy Shapes adviseert wel om kinderen niet langer dan tien minuten achter elkaar te laten spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 januari 2017 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.