‘Budget-iPhone heeft 4-inch scherm en meerdere kleuren’

De budget-iPhone krijgt een 4-inch display, net als de iPhone 5. Ook zal Apple meerdere kleuren van de goedkope iPhone aanbieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Budget iPhoneApple’s budget iPhone (iPhone 5C) zal hetzelfde 4-inch scherm krijgen als de iPhone 5. Dit zegt Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities. Daarmee staat Kuo haaks op de laatste geruchten: begin maart beweerden anonieme bronnen nog dat de budget iPhone een 4,5-inch scherm heeft. Volgens Luo heeft Apple de specificaties van de iPhone 5C al in 2011 bepaald. Het lijkt hem onwaarschijnlijk dat Apple van deze plannen af zal wijken.

De behuizing van de nieuwe iPhone 5C bestaat volgens Kuo uit een mix van plastic en glasvezel. De analist stelt dat dit materiaal ervoor zorgt dat de iPhone dunner, lichter en steviger zal aanvoelen dan de gemiddelde smartphone. De iPhone zal vier tot zes verschillende kleuren krijgen.

Kuo heeft meerdere bronnen binnen Apple’s productieproces, die de analist in het verleden vaker aanhaalde bij voorspellingen over toekomstige iDevices. Afgelopen jaar was Kuo één van de eersten die voorspelde dat de iPod touch in meerdere kleuren zal verschijnen. Op het moment staat hij ook achter de geruchten over een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S. Bij analisten is er altijd het risico dat hun bevindingen zijn gebaseerd op al eerder voorbij gekomen geruchten, maar op het moment wijzen er nog niet heel veel vingers naar een 4-inch budget-iPhone.

Budget iPhone chart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 14:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen budget iphone, iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.