Reacties voor: British Airways maakt pijnlijke fout met iPhone-boarding pass

British Airways legt in een personeelsblaadje de nieuwe papierloze instapkaarten uit - met een ticket voor Osama Bin Laden. British Airways weet nog niet hoe de fout kon optreden.

Reacties: 38 reacties

  1. Is dit een hint, of echt een foutje? Ze zitten namelijk overal! 😛

  2. Rij 7 toe maar….. nog business-class ook

  3. Denk niet dat er iemand om kan lachen. Zie de humor er niet echt van in.

    Lijkt me ook echt niet dat meneer in kwestie een frequent flyer nummer zou hebben. Dat dan weer wel. Maar jan modaal gelooft tegenwoordig alles.

  4. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    …. Maar jan modaal gelooft tegenwoordig alles.

    Wat is dat nu weer voor een uitdrukking?
    Lees liever 1984!

  5. Oppakken die gast…

  6. Er is zo’n uitdrukking over een olifant en een mug…

  7. Origineel geplaatst door Willem
    Er is zo’n uitdrukking over een olifant en een mug…

    oh ja? Ik ken alleen de uitdrukking met die mug. Waarvan sommige een olifant maken. Ik ken geen enkele uitdrukking met beide, een mug EN een olifant. We weten trouwens sinds kort dat de olifant ook geëvalueerd is uit de mug. Het begon allemaal heel klein maar het werd al gauw een olifant. Net als dit verhaal.

  8. Ik kan er om lachen. Niet heel hard, maar het is weer eens wat anders dan John Doe.

  9. Dit is natuurlijk grote onzin, maar ik weet zeker dat mensen(vooral die Amerikanen) die deze vlucht hebben geboekt, de vlucht gaan omzetten!

  10. Weet je, dit lijkt me wel een vet idee voor een Cup a Soup reclame, weten jullie nog die ‘How deep is your dip’ reclames van hun? Maar dan dus dat dit gebeurd, controleur laat meneer door en realiseert pas later wie het was, en krijgt een mok Cup a Soup toegereikt. 😛

  11. Weer kantoor humor natuurlijk en zitten pitten toen het naar de drukker moest.

  12. Ik vind het typisch gevalletje Engelse Humor.

    Ze hebben natuurlijk lekker die app en oplossing zitten testen. Even wat testgevallen inkloppen en iemand heeft even tussendoor wat plaatjes geschoten …

    haha ik mag dit wel, zeker nu het publiekelijk is!

  13. Ah, iemand heeft een flashforward gehad en een foto mee terug genomen? Kunnen ze hem gelijk pakken op 26 oktober 2010, seat 07-C, moet niet al te moeilijk zijn 🙂

  14. Typisch gevalletje van “slimme” marketing. Hier prikt toch iedereen doorheen of ligt het nu aan mij? Slechte reclame is ook reclame ….

  15. Lol. Nog een geluk dat het niet in een landelijke Ad stond.

  16. hee dat is op mijn verjaardag!

  17. Origineel geplaatst door Renzo
    Typisch gevalletje van “slimme” marketing. Hier prikt toch iedereen doorheen of ligt het nu aan mij? Slechte reclame is ook reclame ….

    Ja inderdaad, nu weet iedereen dat je kunt boarden met een iPhone bij British Airways. Dus ja het is niet eens alleen negatieve reclame.

  18. Hi, I’m your happy British Airline. Enjoy your flight.
    Wat een blunder….

  19. Origineel geplaatst door dannyy
    Dit is natuurlijk grote onzin, maar ik weet zeker dat mensen(vooral die Amerikanen) die deze vlucht hebben geboekt, de vlucht gaan omzetten!

    Dit lijkt me juist de veiligste vlucht i.k.v. terrorisme. Ze zullen wel gek zijn om dit ding neer te halen en ik kan me niet voorstellen dat Osama zelf met een bom op z’n lichaam instapt. Daar heeft ie z’n mensen voor. 😉

  20. Dat er Osama Bin laden staat is een foutje? Yeah right.

    Tegenwoordig is dat ook reclame. En dit soort reclame heeft soms nog een grotere impact heeft dan de ‘gewone’ reclame.

  21. Ik vind het wel een goeie grap.

    Het is trouwens John Appleseed, John Doe is de grote onbekende…

  22. De nieuwe app is getest door èèn van onze nieuwe buitenlandse medewerkers(Osama Bin laden).Het resultaat was verbluffend en sloeg in als een bom..Thank you for Flying British Airways.

  23. There’s no such thing as bad publicity…

  24. @HeijtInk:

    Lees je reactie nog eens door, je spreekt jezelf tegen! Als je de uitdrukking “van een mug een olifant maken” kent, dan komen beide toch in die uitdrukking voor?

    Maar effe on topic. Dit is gewoon een gevalletje reclame, want je weet dat dit op zal vallen. Dit is gewoon humor al had je dit natuurlijk niet vlak na 9-11 moeten doen.

  25. Ik vind het meer een reclame voor “even Apeldoorn bellen” Maar idd negatieve reclame blijft ook gewoon reclame.

  26. Dat Osama Bin Laden kennelijk een iPhone heeft, lijkt me ook wel een interessant nieuwtje. Zou-ie gejailbreakt zijn? En wat zou zijn favoriete app zijn?

  27. maar goed dat B.A. Baracus de fout erkent

  28. Dit lijkt me helemaal geen fout dit lijkt me een geintje van iemand, die na het publiek worden ervan best wel eens ze baan kan verliezen .

  29. Hebben zitten ouwehoeren tijdens het ontwerpproces, en hebben niet op zitten letten toen de def versie naar de drukker moest… kan de beste gebeuren! Wel de laatste BA-klus voor dit reclame bureau ben ik bang..

  30. Ik las het op Gadling, ik zie de humor er wel van in.

  31. Lijkt me een gevalletje testen applicatie en daar een screenshot van gemaakt. Je wilt niet weten hoeveel hypotheken (ben ontwikkelaar hypotheeksoftware) er al op naam staan van R. Gullit, M. van Basten, T. Estpersoon of wie dan ook. Wat maakt het uit zolang je maar even oplet bij het maken van screenshots die buiten het testcentrum gaan worden verspreid. Big deal zeg….

  32. Gewoon een developer grapje tijdens het ontwerp en testen, ik denk dat de meeste software mensen dit soort dingen wel kennen.
    Maar bij vliegtuig tickets zou ik toch voor iets als Pete Cruise kiezen ofzo…

  33. Wie is dat dan, Obama Bin Saddam ?

  34. Ik heb het idee dat het plaatje gephotoshopt is, belichting enzo klopt niet

  35. Natuurlijk, laat BA maar uitzoeken “hoe dat nou kan”.

    Antwoord: Het personeel is Willy Walsh spuugzat. En daar hoort de rest van de top eigenlijk ook bij. Dit is echt doelbewust gedaan om BA nog verder “in een kwaad daglicht” te zetten.

  36. Haha ik zie de humor er wel van in,
    volgende keer beter opletten

  37. @Tim:

    Jammer dat jij ‘m niet snapt. Dan gaat het toch niet over een mug en een olifant? Maar over een mug die een olifant wordt. Dat is één en dezelfde entiteit :-). Een mug en een olifant zijn er twee.

  38. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    Maar jan modaal gelooft tegenwoordig alles.

    Wat heeft inkomen te maken met wat je gelooft ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.