Bloomberg: ‘iPad mini met 7,85-inch scherm vanaf oktober te koop’

De iPad mini zal vanaf oktober verkocht worden en krijgt een 7,85-inch display. Dit stelt Bloomberg op basis van vier verschillende bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniApple zal vanaf oktober de iPad mini verkopen. Dit stelt persbureau Bloomberg op basis van vier verschillende bronnen. De kleinere iPad zou een 7,85-inch display hebben, die wordt gemaakt door LG Display en AU Optronics. Dit is niet de eerste keer dat oktober wordt genoemd als potentiële verkoopdatum voor de iPad mini. Eerder beweerde onder andere AllThingsD nog dat de iPad mini in ieder geval in oktober gepresenteerd zal worden.

Volgens Bloomberg zullen Yeh Cheng Technology en TPK Holding de coating van de nieuwe iPad verschaffen. Eerder hoorden we nog dat de iPad mini een speciale ITO-coating krijgt, die ruis bij draadloze signalen kan onderdrukken.

Door de iPad in oktober uit te brengen zou hij niet direct hoeven te concurreren met de nieuwe iPhone, die naar verluidt aangekondigd en verkocht zal worden in september.

Geruchten wijzen al langer op de iPad mini. Door een kleinere iPad aan te bieden zou Apple veel nieuwe mensen kunnen aanspreken. De iPad mini zou in potentie ook een stuk goedkoper kunnen zijn dan de iPad 2 en derde generatie iPad.

Hoewel dit de zoveelste keer is dat oktober als potentieel verkoopmoment voor de iPad mini wordt aangewezen, is een kanttekening wel vereist: Bloomberg’s bronnen lijken vooral afkomstig uit de productietak van Apple. Zij kunnen zich mogelijk baseren op vrij vroege informatie, die op het laatste moment altijd nog kan veranderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.