‘Betere spraakkwaliteit in iPhone 6s’

De iPhone 6s krijgt verbeterde spraakkwaliteit voor bellen en videofilmen, zegt een analist van RBC. Het zal echter niet de grootste verbetering in de iPhone 6s zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lunecase-bellen-manGebruik jij je iPhone nog steeds om te bellen? Zo ja, dan kun je bij de iPhone 6s je hart ophalen. Dit nieuwe toestel zal namelijk verbeterde spraakkwaliteit bieden, zo beweert een analist van RBC Capital Markets. Volgens de analist is het te danken aan de toepassing van meer microfoons. De verbeterde spraakkwaliteit kan ook handig zijn voor mensen die graag videofilmen met de iPhone, omdat de kwaliteit van de geluidsopname beter wordt.

De afgelopen dagen zijn er al heel wat geruchten over de iPhone 6s geweest. De meeste hadden daarbij te maken met Force Touch in het scherm en interne verbeteringen. Maar aan de buitenkant gaan we ook iets zien: meer microfoons, die volgens een recent patent van Apple ook wel eens verbeterde ruisonderdrukking kunnen ondersteunen. Uit dit patent blijkt dat Apple meerdere microfoons wil toepassen, om de geluidskwaliteit te verbeteren.

Geen HD Voice, maar meer microfoons

De betere spraakkwaliteit waar de analist op wijst, heeft niets te maken met HD Voice, een techniek die mobiele providers toepassen om de kwaliteit van telefoongesprekken te verbeteren. Deze techniek met de officiële naam amr-wb, wordt al gebruikt door de drie grote Nederlandse providers. Bij HD Voice krijgt spraak meer bandbreedte, waardoor een gesprek natuurlijker klinkt. Apple biedt al sinds de iPhone 5 ondersteuning voor Voice HD, dus op dat punt valt komende woensdag weinig nieuws te verwachten. Waarschijnlijk komt de verbeterde spraakkwaliteit maar terloops ter sprake tijdens het media-evenement op 9 september.

Volgens analist Amit Daryanani zullen de betere camera, Force Touch en het nieuwe aluminium (7000) de grootste verbeteringen zijn, waar Apple de nadruk op gaat leggen.

De man op de foto bovenaan dit artikel gebruikt een speciaal Lunecase-hoesje, die notificaties aan de buitenkant toont.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2015, 17:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen bellen, iPhone 6s, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.