Illustrator op iPad

Drie Apple-producten op lijst van beste gadgets van het decennium

Nog een paar dagen, dan is het decennium voorbij. Time Magazine heeft daarom de tien belangrijkste gadgets van het decennium uitgekozen en het is tijd voor een feestje bij Apple. Naar liefst drie van de tien gadgets is gemaakt door Apple.

Het gaat om producten die sinds 2010 zijn verschenen, dus de iPhone valt af. Wel is Apple het enige bedrijf dat meermaals wordt genoemd, terwijl andere grote bedrijven zoals Google en Microsoft maar eenmaal in de lijst voorkomen. Het gaat om gadgets die het meest belangrijk en invloedrijk zijn geweest. Het is geen geordende lijst, dus we weten niet welke de absolute nummer 1 is geworden, het gaat er voor Time Magazine meer om dat ze laten zien hoe we naar persoonlijke technologie kijken en hoe dat is veranderd. Daarbij gaat het om langzame ontwikkelingen.

Eén van de winnaars is de iPad. Time schrijft:

Voordat de iPad in 2010 werd geïntroduceerd was het idee van een tabletcomputer vooral te zien in science fiction-films en hadden we laptop-achtige monsters met vreselijke software. Apple’s iPad heeft net als de iPhone eerder een culturele verschuiving op het gebied van personal computing veroorzaakt. Het heeft de toon gezet voor het volgende decennium van draagbare apparaten.

Procreate 5 voor iPad

Concurrenten moesten snel erop inspelen en dat is tot nu toe niet gelukt.

Ook bij de Apple Watch is Apple in staat geweest om precies op het juiste moment het juiste apparaat uit te brengen. Velen hebben geprobeerd, maar geen enkel bedrijf is erin geslaagd om de afwerking en performance van de Apple Watch te halen. Dit heeft de standaard gezet voor wat een smartwatch kan doen. Volgens Time is het horloge nu een mainstream-accessoire geworden.

Apple Watch waterbestendiger

Het volgende accessoire lijkt veel recenter, maar is toch alweer drie jaar oud: de AirPods. Die zijn in korte tijd een icoon geworden, concludeert Time. “AirPods hebben zelfs een sociale betekenis”, vindt het magazine, “ze hebben een dubbelrol gekregen, niet alleen als oordopjes, maar ook als niet-zo-subtiel statusobject.”

AirPods Pro

Andere apparaten op de lijst zijn Google Chromecast, Amazon Echo, Nintendo Switch, Raspberry Pi en Tesla Model S. Microsoft staat op de lijst met de Xbox Adaptive Controller. Time Magazine geeft toe dat deze misschien niet zo bekend is, maar dat het wel een wereld van mogelijkheden heeft geopend voor gamers met een handicap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2019, 8:25
Bron Bron Time Magazine
Categorie Achtergrond
Onderwerp gadgets

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.