Webwereld brengt eigen iPad-app uit

Webwereld heeft een eigen iPad-app uitgebracht in samenwerking met Microsoft. De app bevat vooral droge lijsten naar de artikelen.

Webwereld header iPad-appDe website Webwereld heeft een eigen iPad-app uitgebracht. De nieuwe toepassing over ICT, beveiliging en de pc-industrie komt maar liefst twee jaar later dan de iPhone-applicatie die ooit begon als een huls voor één RSS-feed. Op de iPad houdt Webwereld nog steeds aan dat idee vast. De toepassing is alleen in de liggende houding van het apparaat te gebruiken en biedt daarbij in het hele linker gedeelte van de app droge nieuwskoppen en daarnaast het artikel.

Webwereld met nieuws uitgeroldDe rechterkant laat een selectie van gerelateerde artikelen zien. Maar liefst eenderde van het scherm is ingeruimd voor statische inhoud van partner Microsoft. Daardoor voelt het alsof Webwereld het scherm van de iPad niet volledig gebruikt en voelt de app ook wat smal. Desondanks kan je door de knop rechtsboven wel door het fotonieuws vegen.

Met een blauwe balk kan je de categorieën links in beeld uittrekken, waarbij de app zijn aanpak behoudt: links altijd een artikeloverzicht en de weergave van de artikelen. Net zoals in de oorspronkelijke iPhone-applicatie, laat Webwereld daarbij de reacties achterwege. Dat is alleszins zonde: die voegen veel toe aan de kwaliteit en het plezier van Webwereld. Onder een artikel tref je louter deelmogelijkheden voor Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en e-mail.

Downloaden: Webwereld (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 11:43
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp gadgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.